Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 17:30

Ripple CEO verwacht zeer spoedig einde aan XRP rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple CEO verwacht zeer spoedig einde aan XRP rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Volgens Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), is het einde van de beruchte rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in zicht. Volgens Garlinghouse zou een uitspraak mogelijk al binnen enkele weken kunnen vallen, dat zei hij tijdens de recente ReDEFiNe Tomorrow 2023 conferentie. De woorden van Garlinghouse wekken de indruk dat een doorbraak aanstaande is.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in de XRP rechtszaak

Het proces is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt door een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft rechter Analisa Torres een poging van de SEC om bepaalde documenten te verzegelen afgewezen. Deze documenten, die relevant zijn voor de rechtszaak, zullen aan het begin van juni openbaar worden gemaakt. 

Ze hebben betrekking op de toespraak van voormalig SEC-functionaris William Hinman in 2018, waarin hij stelde dat ethereum (ETH) geen security is. Deze documenten kunnen volgens het Ripple-kamp een grote impact hebben op de classificatie van cryptocurrencies en de uitspraak in de rechtszaak.

Dit zijn allemaal redenen waardoor Garlinghouse gelooft dat de rechter zeer spoedig uitspraak zal doen. Hij praat hier dan niet over maanden, maar slechts over weken.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat het Hof nog dit jaar een beslissing zal nemen. Sterker nog, ik denk binnen enkele weken, niet maanden.”

Ripple op zoek naar vriendelijkere oorden

Ondertussen kijken crypto bedrijven, waaronder Ripple, door het onzeker klimaat in de Verenigde Staten naar andere landen. Ripple heeft zijn activiteiten bijvoorbeeld in het buitenland het afgelopen jaar stevig uitgebreid. Dit illustreert het streven van Ripple om ondanks de onzekerheden in de VS te blijven groeien, desnoods zonder de Amerikaanse markt hierin te betrekken.

De komende weken beloven bijzonder spannend te zijn voor Ripple en de crypto gemeenschap als geheel. Naarmate de uitspraak van de rechtszaak dichterbij komt, zullen handelaren en beleggers zich op gaan maken voor een reactie van de XRP koers. Welke kant de koers op zal schieten is natuurlijk nog niet bekend, maar verwacht wordt wel dat een uitspraak van de rechter invloed op de koers gaat hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie