Sander van Rijn Sander van Rijn
04/12/2023 20:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 21:22

Ripple krijgt steun van enorme Britse bank bij crypto bewaring

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Miljoenen XRP bevroren door Binance na diefstal van Ripple baas

Foto: viewimage/Shutterstock

Crypto-bewaarbedrijf Metaco, eigendom van Ripple (XRP), verwelkomt een nieuwe partner in zijn netwerk voor de opslag van digitale activa. Zodia Custody, een digitale activabewaarder die wordt ondersteund door de Britse bank ‘Standard Chartered’, voegt zicht toe aan het Metaco-netwerk.

Beide bedrijven richten zich op de veilige opslag en bewaring van digitale activa voor instellingen. Het doel van dit partnerschap is het vergroten van de veiligheid en bewaring van digitale activa voor wereldwijde bedrijven.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Metaco en Zodia Custody werken aan internationale activabewaring

De verbinding tussen Metaco en Zodia Custody zal fungeren als een internationaal sub-custody netwerk. Deze term uit de bankwereld betekent dat een instelling een externe bewaarder inschakelt om activa namens hen te beheren en te bewaren.

Instellingen op het netwerk van Metaco kunnen gebruikmaken van de veilige opslag en het aanbod voor off-exchange settlements, genaamd Interchange. Sinds de ineenstorting van de cryptobeurs FTX worden afwikkelingsnetwerken als deze steeds populairder.

Advertentie

CEO van Zodia Custody: “derde generatie van crypto-custody”

Metaco en Zodia Custody willen met de samenwerking bereiken dat financiële instellingen met vertrouwen kunnen opereren. Julian Sawyer, CEO van Zodia Custody, beschrijft het partnerschap als een mijlpaal in de evolutie van crypto-custody en benadrukte aan Coindesk:

“Ik beschouw dit als de derde generatie van crypto-bewaring, waarbij meerdere custodians met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld, een klant in Brazilië, die een custodian is, wil mogelijk wat activa in het VK bewaren, en ze bevinden zich momenteel niet in het VK. Dus ze zouden ons kunnen gebruiken als hun sub-bewaring en gebruikmaken van onze regelgevende toestemmingen, enzovoort.”

Sawyer ziet de samenwerking met het Metaco-netwerk als een evolutie naar de derde generatie van crypto-bewaring. Volgens hem biedt het wereldwijde instellingen de flexibiliteit om elkaars activa te bewaren en stelt het hen in staat om beter te voldoen aan specifieke klantbehoeften.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Overname van Metaco strategische zet van Ripple

De integratie van Zodia Custody met het netwerk van Metaco opent de deur naar een betere samenwerking tussen activabewaarders, cryptobeurzen en platforms. Het helpt wereldwijde bedrijven om op een goede manier samen te werken binnen de geldende regels in de financiële sector.

Het partnerschap tussen Metaco en Zodia Custody, onder de vleugels van Ripple, zorgt voor een boost in de crypto-industrie. Grote investeerders kunnen hierdoor profiteren van extra veiligheidsmaatregelen en de mogelijkheid om hun digitale bezittingen overal ter wereld op te slaan.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie