Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2024 17:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 14:29

Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel

Foto: Grey82/Shutterstock

Crypto bestaat ondertussen best wat jaartjes. Sinds 2009, toen het Bitcoin (BTC) netwerk live ging, hebben we grote stappen gemaakt. Hoewel we nog niet massale adoptie hebben bereikt, zien we wel dat steeds meer landen stappen zetten om crypto toe te passen.

Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, zette hierin grote stappen door met de nationale bank van Georgië een onderzoek te starten, die gericht is op de digitalisering van de lokale economie. Natia Turnava, de waarnemend gouverneur van de Georgische nationale bank (NBG), ontmoette de Ripple directeur James Wallis om de samenwerking in financiële technologie en digitalisering te verbeteren.

De samenwerking richt zich met name op het verbeteren van de financiële technologie (fintech) en het digitaliseren van financiële diensten. Dit zou uiteindelijk moeten leiden tot snellere en efficiëntere transacties.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Het Lari project van Ripple

De partijen kennen elkaar al van een eerdere partnerschap, waarbij Ripple de technologische partner was voor het central bank digital currency (CBDC) pilotproject van de NBG, genaamd de digitale lari. De nieuwe samenwerking zal hierop voortbouwen. In september 2023 kondigde de NBG een onderzoek aan naar CBDC’s. Hierbij werden negen bedrijven, waaronder Ripple Labs, uitgenodigd om deel te nemen aan het digitale lari project. Ripple Labs werd uiteindelijk geselecteerd als de officiële technologiepartner.

Omdat CBDC’s door de centrale bank worden uitgegeven en beheerd, bieden ze een veilige en stabiele vorm van digitale valuta, met minder risico’s van instabiliteit in vergelijking met de vele cryptocurrencies die we kennen.

Een belangrijk nadeel is echter CBDC’s tegen de decentralisatie principes van cryptocurrency ingaat, zoals Bitcoin en Ethereum (ETH), die worden beheerd door gedistribueerde netwerken van gebruikers zonder centrale autoriteit.

Advertentie

Moeten banken CBDC’s omarmen?

De meningen zijn nog altijd verdeeld over CBDC’s. Tijdens het Innovation Summit van de Bank for International Settlements benadrukte Bundesbank directeur Joachim Nagel echter het belang van de nieuwe technologie.

Nagel, die tevens bestuurslid is van de Europese Centrale Bank (ECB), stelde dat het traditionele bedrijfsmodel van centrale banken onder druk staat en mogelijk niet langer levensvatbaar is zonder innovatie. Hij betoogde dat blockchain en CBDC’s essentiële middelen zijn om het bedrijfsmodel van centrale banken te versterken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Advertentie