Ivo Melchers Ivo Melchers
12/07/2023 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 05:00

Ripple topman voorspelt spoedig eindoordeel in rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Un conocido criptoinvestigador demandado por difamación

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

De afgelopen tijd is het wat rustiger wat betreft updates van de rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Sinds eind 2020 is de juridische strijd al gaande en niemand weet wanneer het eindoordeel precies zal vallen. Volgens David Schwarts, de chief technology officer van Ripple, zou het momenteel weleens de stilte voor de storm kunnen zijn. Hij verwacht namelijk dat het boek van het slepende gevecht in de rechtszaal spoedig gesloten zal worden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak ten einde?

Schwarts reageerde op 10 juli op een Twitter-thread van de welbekende Ripple advocaat John Deaton. Deaton ging in een reeks tweets in op het rare onderbuikgevoel dat velen binnen de crypto community hebben over het feit dat het zo lang duurt voordat de rechter Torres een punt achter de rechtszaak zet.

In december vorig jaar hebben Ripple en de Amerikaanse toezichthouder hun summary judgement ingediend bij de rechter. Momenteel zijn we zeven maanden verder in de tijd, maar Deaton benadrukt dat dit als een normale gang van zaken beschouwd kan worden. Hij haalt namelijk enkele andere zaken naar voren van rechter Torres die evenveel of zelfs meer tijd nodig hadden om tot een eindoordeel te komen.

Schwarts reageerde door te stellen dat het niet gek zou zijn als de Ripple community nog tot eind september geduld moet hebben. Hij schreef het volgende in zijn tweet:

‘’Ik weet dat wachten vervelend is en we zouden allemaal graag zo snel mogelijk een uitspraak willen hebben, maar ik zou niet denken dat er iets mis, ongebruikelijk of vreemd is tot in ieder geval eind september.’’

Eind mei kon je nog in het Ripple nieuws lezen dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, destijds binnen enkele weken een uitspraak verwachtte. Deaton had begin juni bovendien zijn verwachting uitgesproken dat de rechtszaak uiterlijk in september zal worden afgerond. Het is en blijft een onbegonnen zaak wat dat betreft om te voorspellen wanneer het laatste hoofdstuk precies tot een einde komt.

Druk op de ketel voor de rechter

Deaton haalde bovendien het argument aan dat rechter Torres op 30 september op een zogeheten ‘zes-maanden-lijst’ wordt genoteerd. Dit is een lijst van rechters die meer dan zes maanden nodig hadden om een motie in acht te nemen. Het is als rechter niet bepaald voordelig om hiertussen te staan en dus zou het wellicht extra druk op kunnen leveren voor een spoedig einde van de strijd tussen Ripple en de SEC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie