Erik Juffermans Erik Juffermans
25/07/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2023 04:00

Ripple uitspraak schept geen duidelijkheid, zegt Bank of America

Nieuws
Ripple uitspraak schept geen duidelijkheid, zegt Bank of America

Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

De uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) werd als een grote overwinning gevierd in crypto land. Maar als het aan the Bank of America ligt is de uitspraak allesbehalve duidelijk. Dit meldt de bank in een rapport in handen van Coindesk. Er is echter wel één duidelijke unanieme winnaar: crypto exchange Coinbase.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Implicaties Ripple uitspraak vaag

De bank meent, ondanks dat de overwinning grootst gevierd werd in de crypto industrie, dat “de verkoop van XRP tokens uniek is, en dat de implicaties van het vonnis erg ingewikkeld zijn.” Eerder deze maand oordeelde de rechter dat het verhandelen van XRP tokens op crypto exchanges niet onder de Amerikaanse effectenwet valt. De directe verkoop van XRP tokens in het verleden aan instituties deed dat echter wel.

Volgens the Bank of America is hiermee niet per se meer duidelijkheid verschaft aan de crypto-sector over de status van andere tokens. De bank zal onderscheid blijven maken tussen de verkoop van digitale assets en de verkoop van gereguleerde producten zoals ETF’s en goud. Voor de laatstgenoemde categorie zijn namelijk al duidelijke regels in werking. Voor digitale assets staat alles, ondanks de uitspraak van de rechter dus, nog op losse poten.

Crypto exchange Coinbase profiteert

De overwinning voor Ripple en de crypto sector ligt dus iets genuanceerder als het aan de bank ligt. Toch is er volgens een ander financieel instituut, Needham, wel een duidelijk winnaar. Dat is namelijk Coinbase en diens aandeel COIN. De koers van COIN steeg namelijk keihard na de uitspraak.

Ook Coinbase is in een rechtszaak verwikkeld met de SEC. De uitspraak van de rechter is reden tot optimisme voor de exchange en kan wellicht gebruikt worden in het voordeel van Coinbase in diens rechtszaak. De BoA is hier dus echter terughoudender in en durft niet te zeggen of de uitslag in de Ripple rechtszaak ook geldt voor andere cryptomunten die werden aangemerkt als effecten in de aanklacht tegen Coinbase.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie