Simon Bosch Simon Bosch
30/04/2023 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2023 10:03

Ripple verkocht in Q1 $336 miljoen aan XRP terwijl netwerk groeit

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple verkocht in Q1 $336 miljoen aan XRP terwijl netwerk groeit

Foto: Ruslan Lytvyn/Shutterstock

Ripple is één van de grootste spelers in de crypto-industrie, wat onder andere snel duidelijk wordt doordat de met Ripple geassocieerde token XRP erg hoog in de crypto-ranglijst staat. Ripple heeft dan ook een enorme stapel XRP en verkoopt hier doorgaans elk kwartaal een deel van. In een onderzoek dat het elk kwartaal publiceert beschrijft Ripple de stand van zaken met XRP en de XRP Ledger.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple verkopen XRP gestegen in Q1

Het crypto-bedrijf geeft aan dat de bankencrisis in de eerste drie maanden van dit jaar het belangrijkste nieuws vormde. Dit had een grote invloed op de liquiditeit in de crypto-markt, waardoor deze een stuk volatieler is geworden. Ripple bevestigt dit, en geeft aan dat het ook voor On-Demand Liquidity (ODL) een remmende invloed had. ODL is Ripple’s dienst waarvoor de token XRP wordt gebruikt.

Ripple is eigenaar van een groot deel van alle XRP. In de eerste drie maanden van het jaar heeft Ripple 336 miljoen dollar aan XRP verkocht. Dat is ongeveer 135 miljoen dollar meer dan in het vierde kwartaal van 2022, maar het geeft ook aan dat het de verkopen wil beperken om te voorkomen dat het de prijs manipuleert.

Eind 2017 stopte Ripple 55% van alle coins in een digitale kluis, sindsdien verkoopt het langzaam elke maand een deel hiervan om de markt te ondersteunen. Dit is voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) echter een probleem, want zij vindt dat Ripple tokens heeft verkocht als een ongeregistreerd effect. De rechtszaak die de SEC eind 2020 startte loopt nog steeds, maar er zijn wel signalen dat deze binnenkort ten einde komt.

Advertentie

XRP Ledger groeit ook

Ook de XRP Ledger (XRPL) houdt op het moment goed stand. Sinds het derde kwartaal van 2022 is het aantal transacties niet gestopt met groeien, en vergeleken met het voorgaande kwartaal is de groei ongeveer 9%. Echter is het aantal nieuwe wallets wel flink gedaald. In het vierde kwartaal kwamen er namelijk 228.000 wallets bij, maar in Q1 waren dit er ongeveer 140.000.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie