Ivo Melchers Ivo Melchers
01/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 16:00

Ripple wint steeds meer populariteit onder crypto investeerders

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

Naarmate het langverwachte vonnis van de juridische strijd van Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert, lijken steeds meer ogen richting de populaire altcoin te gaan. Nu reflecteert dit zich momenteel niet tot de XRP koers, maar het handelsvolume en de dagelijkse activiteit zijn wél flink toegenomen de afgelopen tijd.

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Ripple handelsvolume in de lift

XRP mag zichzelf wat betreft handelsvolume en marktdiepte de nummer drie crypto noemen in het tweede kwartaal. Dit blijkt een recente studie van analysebedrijf Kaiko.

Ethereum (ETH) is in die zin de nummer twee en bitcoin (BTC) weet zichzelf te kronen als absolute winnaar als het op het handelsvolume en de marktdiepte aankomt. De marktdiepte verwijst naar het aantal koop- en verkooporders op verschillende prijsniveaus terwijl het handelsvolume betrekking heeft op de hoeveelheid XRP-tokens dat er gehandeld wordt.

In het eerste kwartaal van dit jaar eindigde XRP nog op de vijfde plek, wat de verhoogde interesse richting de altcoin toont. Kaiko geeft als mogelijke reden dat investeerders zich beginnen te positioneren voor de uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder. Bovendien geeft het aan dat XRP een stijging in volume zag op Koreaanse beurzen.

XRP nam ook de derde plek in bezit wat betreft de liquiditeitsscore – een metriek die door Kaiko wordt gebruikt en het handelsvolume en de marktdiepte combineert.

Advertentie

XRP netwerk steeds actiever

Uit on-chain data blijkt tevens dat het aantal dagelijkse actieve XRP adressen flink is toegenomen recentelijk. De afgelopen dagen telt het netwerk ruim 130.000 actieve wallets per dag, terwijl het gemiddelde in de voorgaande maanden om en nabij de 18.000 dagelijkse actieve adressen lag.

De afgelopen drie pieken wat betreft het aantal actieve adressen waren gevolgd door een stijging in de XRP koers. In de grafiek is tevens op te merken dat de vorige pieken in netwerkactiviteit slechts van korte duur waren. Ondanks het feit dat het aantal actieve adressen momenteel een stuk lager ligt dan de vorige twee hoogtepunten, houdt de piek zich al meerdere dagen staande.

Of de prijs nu wederom een opmars gaat maken moet nog blijken. Uiteraard is de prijsactie grotendeels afhankelijk van wat de bitcoin koers in petto heeft. Ook wordt de koers sterk beïnvloed door ontwikkelingen in de juridische strijd met de SEC. Wanneer dat boek eindelijk gesloten wordt is vooralsnog allerminst duidelijk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie