Timo Bult Timo Bult
03/06/2022 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 11:20

Ripple (XRP) CEO: ‘We overwegen andere bedrijven te kopen om te groeien’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) CEO: 'We overwegen andere bedrijven te kopen om te groeien'

Foto: Jievani/Shutterstock

Ripple (XRP) is een cryptoproject dat zich richt op de traditionele financiële wereld. Het wil banken onder andere een manier bieden om snel en goedkoop internationale overboekingen aan te bieden aan klanten. Ripple CEO Brad Garlinghouse laat in een recent gesprek met het Amerikaanse CNBC weten dat Ripple er goed voor staat en zelfs overweegt andere bedrijven te kopen.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple ziet groei in crypto en onderzoekt overnames

Het bedrijf zit vooralsnog verzuild in een rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze rechtszaak zou zomaar eens het einde van Ripple kunnen betekenen, mocht het verliezen. Echter doet het bedrijf het nog steeds goed en heeft het een “zeer sterke balans,”

Garlinghouse ziet veel groei in crypto en hij probeert daarvan te profiteren door te investeren. Onlangs lanceerde Ripple nog een carbon credit systeem, waarin het zo’n $100 miljoen investeert. Tegen CNBC zegt de CEO hier het volgende over:

“Ik zou zeggen dat er veel groei is in crypto, en we kijken naar veel verschillende segmenten in crypto voor groei. Een deel daarvan zullen we uiteraard intern opbouwen – het CO2-kredietinitiatief is iets dat we intern hebben opgestart.”

Maar daar wil hij het niet bij laten: “we hebben geïnvesteerd in meer dan 30 of 40 bedrijven in het crypto-ecosysteem, en we zullen ook blijven kijken naar mogelijkheden om te groeien via externe acquisities,” aldus de CEO van Ripple.

Overnames in crypto zullen toenemen, aldus CEO van bedrijf achter XRP

Garlinghouse verwacht dat Ripple niet de enige zal zijn die andere bedrijven zal overnemen. Volgens hem zullen de overnames in crypto en blockchain gaan versnellen in de toekomst, iets dat we tot nu toe nog niet hebben gezien.

Het is daarbij goed mogelijk dat Ripple een beursgang maakt. Al zal het bedrijf dit pas onderzoeken nadat de belangrijke XRP rechtszaak voorbij is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie