Sander van Rijn Sander van Rijn
02/12/2023 19:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 16:02

Ripple (XRP) rechtszaak: Spanning neemt toe na besloten bijeenkomst

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Hester 'Crypto Mom' Peirce uit felle kritiek over

Foto: Tada Images/Shutterstock

Het gonst van de geruchten in de crypto-gemeenschap over een mogelijke schikking tussen Ripple (XRP) en de Securities and Exchange Commission (SEC). De aanleiding voor deze speculaties is een besloten vergadering van de Amerikaanse toezichthouder.

Hoewel er in de aankondiging van deze besloten bijeenkomst niet expliciet wordt verwezen naar Ripple of XRP, acht de crypto-gemeenschap de kans toch groot dat deze rechtszaak aan bod kwam. Het document vermeldt namelijk het onderwerp “lopende geschillen”, wat tot veel discussies leidt onder crypto fanaten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gaat deze SEC vergadering over Ripple en XRP?

Opmerkelijk aan deze vergadering was de beperkte toegankelijkheid. Halverwege november kondigde de SEC al aan dat de vergadering niet openbaar zou zijn. De gesloten bijeenkomst was alleen toegankelijk voor commissarissen, raadslieden, de secretaris van de SEC en belangstellende personeelsleden.

De Amerikaanse toezichthouder deelde in deze aankondiging geen verdere details over de vergadering. De aankondiging meldt alleen dat de vergadering gericht was op kritieke kwesties, waaronder ‘de afhandeling van juridische claims’. Dit suggereert dat de rechtszaak met Ripple mogelijk ook is besproken. Of dit daadwerkelijk zo is, zal de tijd uitwijzen.

Advertentie

Een aanklacht van de SEC betekent niet automatisch een verlies

Stuart Aldority, hoofdjurist van Ripple, suggereert de verwachting dat de SEC de strijd tegen Ripple zal verliezen. Hij stelt dat Ripple zal zegevieren mocht de zaak voor het Amerikaanse Hooggerechtshof verschijnen.

Hij baseert deze stelling op op het feit dat het Hooggerechtshof de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nadeel van de SEC heeft beslist.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

In een recent interview verklaarde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat hij de rechtszaak naar een hoger niveau wil tillen. Hij gaf aan bereidt te zijn om de druk tegen de SEC op te voeren.

Garlinghouse verklaarde dat hij zelfs graag de strijd aangaat met de Amerikaanse toezichthouder tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. Hij beweert dit niet alleen voor zichzelf te willen doen, maar voor de gehele crypto-industrie.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie