Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/06/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:21

XRP fondsen groeien; bitcoin en ethereum fondsen krimpen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Ripple (XRP) lijkt weer in de smaak te zijn, en niet alleen onder particuliere investeerders. Investeringsproducten gebaseerd op XRP zagen afgelopen week een netto instroom terwijl de meeste andere crypto-fondsen juist een flinke uitstroom zagen. Bijna $62 miljoen stroomde in totaal uit crypto-investeringsproducten afgelopen week, blijkt uit een rapport van CoinShares.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer dan half miljoen naar XRP

Volgens het rapport stroomde afgelopen week ongeveer $600.000 (€560.000) naar XRP-gerelateerde producten. Het is een van de hoogste wekelijkse inflows voor XRP dit jaar. Slechts twee keer eerder kwam de wekelijkse instroom dit jaar hoger uit. De eerste week vond begin dit jaar plaats, de tweede week was eind maart. Beide keren gingen de investeringen gepaard met een stijging van minstens 11% in de koers van XRP.

In tegenstelling tot het succes van XRP is de outflow van cryptocurrency-producten afgelopen week ongeveer $62 miljoen. Deze enorme outflow is al zeven weken aan de gang en bedraagt inmiddels $329 miljoen. Uit bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen stroomde afgelopen week $5,4 miljoen De uitstroom is volgens James Butterfill van CoinShares het gevolg van een lage handelsactiviteit. Hij schrijft dat het handelsvolume 60% lager ligt dan het gemiddelde van dit jaar. 

De grootste outflow is afkomstig van Tron (TRX), met een outflow van $51 miljoen afgelopen week, 70% van het totaal. Waarschijnlijk was het een enkele aanbieder van investeringsproducten die startkapitaal verwijderde. Volgens CoinShares heeft de outflow van de verschillende crypto’s niet te maken met een slecht sentiment, maar met traders die hun shortposities verlaten en winst pakken. 

Advertentie

Ripple rechtszaak

Het verhoogde positieve sentiment omtrent XRP is voornamelijk te danken aan de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het lijkt er namelijk op dat de rechter mogelijk in de komende maanden een uitspraak zal doen.

Advocaat John Deaton voorspelde zelfs dat XRP na de rechtszaak wel boven de $2,- uit kan schieten, maar dat is natuurlijk verre van zeker. Maar liefst 5 jaar geleden bereikte XRP zijn all-time-high toen de token een waarde van $3,84 aantikte. De waarde van XRP ligt momenteel zo’n 85% lager dan dit record.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie