Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/06/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:21

XRP fondsen groeien; bitcoin en ethereum fondsen krimpen

Nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Ripple (XRP) lijkt weer in de smaak te zijn, en niet alleen onder particuliere investeerders. Investeringsproducten gebaseerd op XRP zagen afgelopen week een netto instroom terwijl de meeste andere crypto-fondsen juist een flinke uitstroom zagen. Bijna $62 miljoen stroomde in totaal uit crypto-investeringsproducten afgelopen week, blijkt uit een rapport van CoinShares.

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren

Meer dan half miljoen naar XRP

Volgens het rapport stroomde afgelopen week ongeveer $600.000 (€560.000) naar XRP-gerelateerde producten. Het is een van de hoogste wekelijkse inflows voor XRP dit jaar. Slechts twee keer eerder kwam de wekelijkse instroom dit jaar hoger uit. De eerste week vond begin dit jaar plaats, de tweede week was eind maart. Beide keren gingen de investeringen gepaard met een stijging van minstens 11% in de koers van XRP.

In tegenstelling tot het succes van XRP is de outflow van cryptocurrency-producten afgelopen week ongeveer $62 miljoen. Deze enorme outflow is al zeven weken aan de gang en bedraagt inmiddels $329 miljoen. Uit bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen stroomde afgelopen week $5,4 miljoen De uitstroom is volgens James Butterfill van CoinShares het gevolg van een lage handelsactiviteit. Hij schrijft dat het handelsvolume 60% lager ligt dan het gemiddelde van dit jaar. 

De grootste outflow is afkomstig van Tron (TRX), met een outflow van $51 miljoen afgelopen week, 70% van het totaal. Waarschijnlijk was het een enkele aanbieder van investeringsproducten die startkapitaal verwijderde. Volgens CoinShares heeft de outflow van de verschillende crypto’s niet te maken met een slecht sentiment, maar met traders die hun shortposities verlaten en winst pakken. 

Advertentie

Ripple rechtszaak

Het verhoogde positieve sentiment omtrent XRP is voornamelijk te danken aan de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het lijkt er namelijk op dat de rechter mogelijk in de komende maanden een uitspraak zal doen.

Advocaat John Deaton voorspelde zelfs dat XRP na de rechtszaak wel boven de $2,- uit kan schieten, maar dat is natuurlijk verre van zeker. Maar liefst 5 jaar geleden bereikte XRP zijn all-time-high toen de token een waarde van $3,84 aantikte. De waarde van XRP ligt momenteel zo’n 85% lager dan dit record.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie