Robin Hazekamp Robin Hazekamp
04/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2023 12:00

XRP volume stijgt hard: fans hebben vertrouwen in Ripple rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt het bedrijf momenteel meer goed dan kwaad te doen. Het handelsvolume van XRP, de munt van Ripple, maakte afgelopen week een flinke piek. Het lijkt een teken van vertrouwen te zijn onder XRP beleggers, nu het einde van de rechtszaak langzamerhand nadert.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple wint vertrouwen terug

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC begon in december 2020. De SEC beschuldigt Ripple ervan XRP tokens als effecten te verkopen, zonder de juiste vergunningen. Ripple houdt voet bij stand dat XRP tokens helemaal geen effecten zijn. Een dag nadat de rechtszaak werd aangespannen, stond de munt 28% in het rood. De rechtszaak zorgt voor veel onzekerheid rondom de munt en belemmerde de groei flink. Toch lijken veel beleggers alle vertrouwen te hebben op een positieve uitkomst.

Afgelopen week, op 31 mei, piekte het handelsvolume op $2,3 miljard. Dat is het hoogst sinds maart, terwijl het volume enkele dagen eerder rond slechts $400 miljoen lag. De enorme stijging in kapitaal had grote invloed op de prijs van de munt. De waarde van de token is boven de $0,50 uitgestegen, een belangrijke mijlpaal. De XRP koers steeg afgelopen week met bijna 11% en heeft momenteel een waarde van $0,525. Inmiddels koelt het echter weer af en zakt het volume terug naar richting $600 miljoen, maar de koers houdt nog stand.

Advertentie

De XRP rechtszaak

De belangrijkste aanleiding tot de huidige stijging kan worden gewezen aan de rechtszaak. Onlangs besloot rechter Annalisa Torres dat de SEC documenten over een speech van voormalig directeur van bedrijfsfinanciën William Hinman moet vrijgeven. In de speech uitte Hinman dat ethereum (ETH) niet als effect gezien moet worden en mogelijk kan Ripple dit voordragen als een argument in de rechtszaak.

XRP voorstander John Deaton verwacht rond september 2023 een uitspraak. Hij baseert dit op de vrijgeving van de Hinman documenten in juni 2023, gezien die documenten wat tijd kosten om te evalueren., Hiermee lijkt een einde te komen aan de controversiele rechtszaak. Lezers van Crypto Insiders lijken in elk geval veel vertrouwen te hebben dat Ripple de zaak kan winnen, maar dat is natuurlijk geen garantie. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie