Timo Bult Timo Bult
23/12/2020 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2020 13:09

Bitcoin (BTC) bulls richten de pijlen opnieuw op $24.000, ripple (XRP) zakt extreem hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls richten de pijlen opnieuw op $24.000, ripple (XRP) zakt extreem hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kon gisteravond voor de zoveelste keer een aanval doen op de $24.000 maar opnieuw ketste de koers af. Hiermee zakte bitcoin een aantal procenten terug maar kon vervolgens wel een hogere low vormen. Zit een nieuwe test erin? Daarnaast is ripple (XRP) niet geheel onverwachts hard teruggezakt na groot nieuws.

Bitcoin (BTC) valt de $24.000 aan, faalt maar kan herstellen

De prijs van bitcoin steeg gisteren vanuit het prijsgebied bij $22.400 richting de $24.000. Rond 1 uur vannacht kon deze weerstands vervolgens getest worden. Het lukte de bulls helaas niet om door te zetten. Daarbij ontbrak het enigszins aan volume.
Het gevolg was een daling van ongeveer 5% sinds afgelopen nacht. Om 11 uur vanochtend ging het plotseling even hard met een korte dip tot aan $22.808. Deze dip lijkt nu echter inmiddels opgekocht te worden. Op het moment van schrijven staat de prijs van bitcoin namelijk alweer op $23.750 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Hierbij lijkt de 50-uurs Moving Average (MA) steun te hebben geboden. Op de korte termijn kan de 50-MA opnieuw bij $23.176 steun bieden. Vervolgens is de $23.000 met daaronder de 50-MA op de 4-uurs grafiek belangrijk om in de gaten te houden. Deze bevindt zich bij $22.541. Omhoog vormt de $24.000 dus nog altijd het grote obstakel. Op de wekelijkse tijdsframe blijft de situatie daarnaast extreem overbought, waarmee een correctie of langere periode van consolidatie nog steeds aannemelijk blijven.

Ripple (XRP) HARD onderuit

De top 10 toont op dit moment een wat wisselvallig beeld, met hier en daar stijgers en dalers van zo’n 5%. Zo stijgt litecoin (LTC) met 5,7% maar daalt bitcoin cash (BCH) met 4,3%.
Ripple valt op dit moment echter behoorlijk op, en dat is niet in de positieve zin. De nu nummer 4 crypto staat namelijk maar liefst 28% in het rood en nadert hiermee de $0,30. De daling komt voort uit grote onzekerheid omtrent de altcoin. Gisteravond werd namelijk bekend dat het bedrijf achter de crypto wordt aangeklaagd. In dit artikel lees je meer over de situatie!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie