Ivo Melchers Ivo Melchers
18/10/2023 10:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2023 10:24

XRP gemeenschap speculeert na vacature: stapt Ripple naar de beurs?

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Comunidad XRP especula tras la vacante: ¿va Ripple a cotizar en bolsa?

Foto: f11photo/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft al vaker de intentie uitgesproken om naar de beurs te stappen. De plannen voor een zogenoemde Initial Public Offering (IPO) spelen al sinds 2020 maar de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze uiteraard tot de achtergrond doen verdwijnen. De XRP-gemeenschap is nu echter weer volop aan het speculeren gegaan na een opvallende vacature van Ripple.

Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'

Ripple IPO aanstaande?

Ripple heeft een vacature gepubliceerd voor een ‘Shareholder Communications Senior Manager’ die de communicatie met bestaande en potentiële investeerders zou verzorgen. Het plaatsen van een vacature als deze wordt vaak geassocieerd met bedrijven die een beursgang overwegen. Er wordt momenteel dus weer volop gespeculeerd in de XRP-gemeenschap

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, deelde aan het begin van 2020 al de verwachting dat Ripple ergens dat jaar een beursgang zou maken. Dit betekent simpelweg dat voorheen private aandelen openbaar verhandeld kunnen worden op de beurs.

Volgens de functiebeschrijving omvat de rol directe communicatie met aandeelhouders en het ontwikkelen van strategieën die zijn afgestemd op grote gebeurtenissen zoals fusies, overnames en ‘liquiditeitsgebeurtenissen’ – een term die vaak wordt gebruikt met betrekking tot IPO’s.

Er wordt aangegeven dat de manager verantwoordelijk zou zijn voor het maken van presentaties, factsheets en ander materiaal gericht op het informeren van investeerders over de zakelijke vooruitzichten en financiële prestaties van Ripple. Deze verantwoordelijkheden zijn typisch voor de voorbereiding om een IPO-proces.

Bovendien zou de rol het onderhouden van een aandeelhoudersdatabase en het beheren van kwartaalupdates omvatten, wat kenmerkend is voor een beursgenoteerd bedrijf met externe aandeelhouders.

Ripple heeft in ieder geval nog geen officiële plannen naar buiten gebracht voor een beursgang.

Ripple rechtszaak

In december 2020 raakte Ripple verwikkeld in de juridische strijd met de SEC vanwege de beschuldiging van het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Tijdens de rechtszaak zijn vaker de plannen naar buiten gebracht om alsnog naar de beurs te stappen nadat de rechtszaak op een einde zou zijn. Vanzelfsprekend is dit grotendeels afhankelijk van de uitkomst van het juridisch geschil.

Ripple staat er echter goed voor na de uitspraak in juli dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Deze maand verwierp de Amerikaanse rechtbank bovendien het verzoek van de SEC om in tussentijds hoger beroep te gaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie