Simon Bosch Simon Bosch
04/10/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:49

Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ziet een belangrijke ontwikkeling. Een nieuw oordeel van de rechter brengt de zaak naar het volgende stadium, en volgens veel experts is dat goed nieuws voor Ripple. Toch ligt het volgens sommigen iets ingewikkelder dan dat de optimisten vinden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rechter wijst motie tegen Ripple af

Vanochtend schreven we dat de rechter de motie van de SEC om ‘in tussentijds hoger beroep’ te gaan heeft afgewezen. In september vroeg de SEC de rechter nog om uitstel van het proces, omdat het vond dat er veel onduidelijkheid bestond over hoe de crypto industrie gereguleerd moet worden. Daarvóór kreeg het al toestemming om in hoger beroep te gaan, maar blijkbaar moet het nu wachten tot na het proces.

Dat is ironisch, want de beleidsmaker beweerde letterlijk al jaren dat de regels duidelijk zat zijn. Nu vindt de SEC dus exact het tegenovergestelde, waar SEC voorzitter Gary Gensler onlangs nog door politici voor werd bekritiseerd. Nu heeft de rechter de motie afgewezen, wat betekent dat het proces alsnog spoedig kan beginnen.

Advertentie

SEC kan alsnog in hoger beroep in XRP rechtszaak

Op Twitter schrijft Jeremy Hogan, een andere populaire advocaat uit Ripple’s achterban, dat ‘spoedig’ neerkomt op 23 april 2024. Het zou ook kunnen dat de rechtszaak helemaal stopgezet zal worden, wat zou betekenen dat Ripple er zonder kleerscheuren vanaf komt.

Niet iedereen is zo optimistisch. Gabriel Shapiro, hoofd van de juridische afdeling bij crypto-onderzoeksbedrijf Delphi Labs, verklaart dat de SEC nog steeds in hoger beroep kan gaan. Het kan alleen nu pas ná het proces. Ripple CEO Brad Garlinghouse klinkt natuurlijk wel optimistisch:

“Het verzoek van de SEC om een tussentijds beroep in te dienen is AFGWEZEN. Ik ben geen advocaat, maar het lijkt erop dat de rechtbank zojuist tegen de SEC heeft gezegd: Je vroeg me de “Howey”-test toe te passen, dat heb ik gedaan, en of je het nu leuk vindt of niet, je hebt verloren.”

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie