Simon Bosch Simon Bosch
10/09/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2023 09:00

Nieuwe fase in Ripple rechtszaak: SEC dient nieuwe aanvraag in

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Handelaren grijpen naar XRP: Ripple zet nieuw record in 2023

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Aan de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) komt na meer dan twee jaar langzaam een einde. Met name de SEC heeft er al talloze keren voor gezorgd dat de zaak steeds langer duurt. Nu heeft de beleidsmaker opnieuw gevraagd om een vorm van uitstel.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC dient weer een aanvraag in

Dat blijkt uit een nieuw document dat de rechter heeft ingediend bij de rechtszaal. De SEC heeft al sinds halverwege augustus de toestemming om in hoger beroep te gaan, maar nu wil het eerst andere ‘ingewikkelde problemen’ oplossen. Het overheidsorgaan is het namelijk helemaal niet eens met de beslissing van rechter Torres. Die hield in dat de verkopen van XRP op de secundaire markt niet onder de effectenwet vallen.

In de motie om het hoger beroep uit te stellen legt de SEC uit dat het nog steeds vindt dat de Howey-test van toepassing is op deze secundaire verkopen. Het meest ironische is dat de regels voor de crypto-industrie erg vaag zijn.

Daarmee spreekt het zichzelf rechtstreeks tegen, constateert Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). “Na jaren van directeurs die zeggen ‘de regels zijn duidelijk en moeten worden nageleefd’ vindt de SEC nu dat [het gebrek aan duidelijkheid] moet worden opgelost,” aldus Alderoty.

Advertentie

SEC is juist niet duidelijk?

De beleidsmaker is al verschillende keren in het nieuws geweest omdat het juist vindt dat de crypto-industrie zat duidelijkheid heeft. Al in 2018 constateerde toenmalig SEC-directeur Jay Clayton dat de SEC de tokens reguleert die zijn uitgegeven via een Initial Coin Offering (ICO).

Maar mede dankzij Coinbase weten we dat de SEC tegelijkertijd weigerde om met crypto-bedrijven te spreken die extra informatie wilden. De cryptobeurs vroeg de SEC in een andere rechtszaak om de regels duidelijk of een rijtje te zetten, maar onlangs wilde de SEC hier extra tijd voor. Ook Coinbase’ Chief Legal Officer, Paul Grewal, klaagde op X over de nieuwe motie tegen Ripple.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Advertentie