Simon Bosch Simon Bosch
29/09/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 19:00

Ripple hoofdadvocaat bespot SEC-voorzitter na pijnlijke ondervraging

Nieuws
Ripple hoofdadvocaat bespot SEC-voorzitter na pijnlijke ondervraging

Foto: viewimage/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert nu al een paar jaar een bijzonder streng beleid voor de crypto-industrie. Bijna iedere cryptocurrency zou een ongeregistreerd effect zijn, maar tegelijkertijd hanteert de SEC volgens critici dubbele standaarden. Stuart Alderoty, Ripple’s hoofd van de juridische afdeling is er klaar mee. Hij bespot SEC-directeur Gary Gensler van het weigeren serieus te antwoorden op vragen van de Amerikaanse overheid.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ripple (XRP) topadvocaat: Gensler werd uitgeschakeld

Afgelopen woensdag werd Gensler ondervraagd in een hoorzitting in New York. Er werden veel verschillende onderwerpen besproken, en ook crypto kwam aan bod.

Van The Bronx-afgevaardigde Ritchie Torres kreeg hij de opmerking dat de SEC alles wel lijkt te zien als een effect (in het Engels: een ‘investment contract’). Daarom vindt de SEC immers dat het de rechtsbevoegdheid heeft om de crypto-industrie te reguleren.

Maar Gensler wist elke vraag vakkundig te ontwijken, waaronder de vraag of het voor een ‘investment contract’ vereist is om een letterlijk contact te hebben. Volgens Torres is dit namelijk wel vereist. De SEC-topman zou hier het antwoord op moeten weten, want dit bepaalt waar de SEC rechtsbevoegdheid over heeft en waarover niet.

“Als ik een Pokémon-kaart koop, is dat een effectentransactie?” vroeg Torres. Gensler vond van niet. “Als ik een tokenized Pokémon-kaart op de blockchain koop via een digitaal handelsplatform, is het dan een effectentransactie?” luidde de tweede vraag. Om een goede conclusie te kunnen trekken had Gensler hier meer informatie voor nodig.

Ripple’s topadvocaat Stuart Alderoty was wel te spreken over hoe Gensler het vuur aan zijn schenen werd gelegd. Hij schreef op X (voorheen Twitter):

“Een aanrader. Urenlang ontweek meneer Gensler zelfvoldaan vraag na vraag (hij lachte zelfs om hoe rijk hij is) totdat vertegenwoordiger Torres hem uitschakelde met kennis van de wet en een vleugje South Bronx-straatgevoel. Gensler wist pas wat hem overkwam toen het te laat was.”

Advertisement

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple (XRP) CEO: “SEC is losgeslagen”

De SEC voert al sinds eind 2020 een rechtszaak tegen Ripple omdat het vindt dat Ripple XRP heeft verkocht als een ongeregistreerd effect. Ripple is hier nog altijd fel op tegen, de SEC zou namelijk niet goed de wetgeving onder ogen komen. Ripple-CEO Brad Garlinghouse noemde de SEC onlangs zelfs volkomen losgeslagen.

Volgens de planning wil de SEC nu in de rechtszaak tegen Ripple in hoger beroep, maar volgens Ripple’s Alderoty zal dit de kansen van Ripple alleen maar versterken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement