Erik Juffermans Erik Juffermans
26/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 16:30

Ripple advocaat: hoger beroep zal XRP overwinning slechts versterken

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Foto: RomanR/Shutterstock

Eerder deze maand werd de uitslag van de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Security and Exchange Commission (SEC) groots gevierd door de crypto gemeenschap. De verwachting nu is dat de SEC zich voorbereidt op een hoger beroep. Volgens Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, zou een hoger beroep de overwinning van Ripple mogelijk alleen maar verstevigen.

Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Hoger beroep SEC geen bedreiging voor XRP

De rechter oordeelde eerder deze maand dat XRP tokens, wanneer verhandeld op crypto exchanges, geen effecten zijn. De verkoop van XRP tokens in het verleden aan instituties valt wel onder effecten. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, gaf eerder al aan dat de eerste uitspraak veel belangrijker is dan de tweede. Het vonnis is daarom volgens hem een ‘complete overwinning voor Ripple’.

De SEC gaf al snel aan het vonnis te betreuren en het hier niet mee eens te zijn. Ook lieten advocaten van de SEC doorschemeren de mogelijkheden voor een hoger beroep te verkennen. Eerst bestond er nog de nodige twijfel of er daadwerkelijk een hoger beroep zou komen, maar dat lijkt nu toch echt aan de orde. Het kan echter jaren duren voordat een hoger beroep tot een nieuwe uitspraak leidt en tot die tijd staat de uitspraak van de rechter.

In een podcast gaf de eerder genoemde Alderoty aan zich totaal geen zorgen te maken over een hoger beroep van de SEC:

“We denken dat de rechter het bij het juiste eind heeft, en we geloven dat de rechter wettelijk heeft gehandeld. Ik denk daarnaast dat een hoger beroep dit niet alleen bevestigt maar dit mogelijk zelfs nog sterker vast zal stellen.”

Ripple advocaat: Veel werk aan de winkel in crypto

Ondanks zijn optimisme over de rechtszaak, moet er nog heel veel gebeuren qua regelgeving in de crypto industrie, aldus Alderoty. Hij wijst naar het onbekwaam handelen van de SEC als verantwoordelijke voor de wetgevende achterstand die de Amerikaanse crypto sector heeft opgelopen ten opzichte van de rest van de wereld.

“We hebben nog steeds een rationeel en begrijpelijk wetgevend raamwerk nodig voor crypto in de Verenigde Staten. Omdat de SEC heeft geweigerd de wet toe te passen heeft de VS een duidelijke achterstand op de rest van de wereld.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie