Erik Juffermans Erik Juffermans
26/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 16:30

Ripple advocaat: hoger beroep zal XRP overwinning slechts versterken

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Foto: RomanR/Shutterstock

Eerder deze maand werd de uitslag van de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Security and Exchange Commission (SEC) groots gevierd door de crypto gemeenschap. De verwachting nu is dat de SEC zich voorbereidt op een hoger beroep. Volgens Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, zou een hoger beroep de overwinning van Ripple mogelijk alleen maar verstevigen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoger beroep SEC geen bedreiging voor XRP

De rechter oordeelde eerder deze maand dat XRP tokens, wanneer verhandeld op crypto exchanges, geen effecten zijn. De verkoop van XRP tokens in het verleden aan instituties valt wel onder effecten. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, gaf eerder al aan dat de eerste uitspraak veel belangrijker is dan de tweede. Het vonnis is daarom volgens hem een ‘complete overwinning voor Ripple’.

De SEC gaf al snel aan het vonnis te betreuren en het hier niet mee eens te zijn. Ook lieten advocaten van de SEC doorschemeren de mogelijkheden voor een hoger beroep te verkennen. Eerst bestond er nog de nodige twijfel of er daadwerkelijk een hoger beroep zou komen, maar dat lijkt nu toch echt aan de orde. Het kan echter jaren duren voordat een hoger beroep tot een nieuwe uitspraak leidt en tot die tijd staat de uitspraak van de rechter.

In een podcast gaf de eerder genoemde Alderoty aan zich totaal geen zorgen te maken over een hoger beroep van de SEC:

“We denken dat de rechter het bij het juiste eind heeft, en we geloven dat de rechter wettelijk heeft gehandeld. Ik denk daarnaast dat een hoger beroep dit niet alleen bevestigt maar dit mogelijk zelfs nog sterker vast zal stellen.”

Ripple advocaat: Veel werk aan de winkel in crypto

Ondanks zijn optimisme over de rechtszaak, moet er nog heel veel gebeuren qua regelgeving in de crypto industrie, aldus Alderoty. Hij wijst naar het onbekwaam handelen van de SEC als verantwoordelijke voor de wetgevende achterstand die de Amerikaanse crypto sector heeft opgelopen ten opzichte van de rest van de wereld.

“We hebben nog steeds een rationeel en begrijpelijk wetgevend raamwerk nodig voor crypto in de Verenigde Staten. Omdat de SEC heeft geweigerd de wet toe te passen heeft de VS een duidelijke achterstand op de rest van de wereld.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie