Erik Juffermans Erik Juffermans
22/07/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 10:30

Ripple rechtszaak krijgt mogelijk een staartje: Overheid in hoger beroep?

Nieuws
Had XRP op een nieuwe all-time high moeten staan na overwinning rechtszaak?

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt een hoger beroep in de rechtszaak met Ripple (XRP) te overwegen. Dit suggereerde het legale team van de SEC in een andere lopende rechtszaak. Die met Terraform Labs en Do Kwon, het bedrijf en de man achter Terra. Details zijn tot op heden niet bekend.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Advocaten suggereren hoger beroep

Naast de rechtszaak met Ripple en Coinbase, loopt er ook een rechtszaak tussen de SEC en Terraform Labs. Dit is het bedrijf achter het ecosysteem Terra (LUNA) dat vorige zomer implodeerde en de crypto industrie met zich meesleurde naar de krochten van de crypto winter. In reactie op een motie die werd geuit in deze rechtszaak suggereerde de advocaten van de SEC dat ze een het niet eens zijn met het recente vonnis in de rechtszaak met Ripple, en dat ze mogelijk een herziening willen.

De advocaten van de SEC vroegen de rechter in de zaak met Terraform Labs niet het vonnis van de Ripple rechtszaak te gebruiken. Volgens de SEC zijn deze namelijk een foute keuze geweest.

“Met respect, die delen [van de rechtszaak] zijn onterecht, en deze rechtbank moet ze niet volgen. SEC personeel is de opties aan het overwegen voor verdere herziening en raad aan dat de SEC een herziening nastreeft,” aldus de SEC advocaten.

Hoger beroep kan lang duren

Afgelopen week gaf ook de beruchte voorzitter van de SEC, Gary Gensler, commentaar op het vonnis in de rechtszaak met Ripple.

“We zijn blij dat de rechtbank heeft besloten dat een token voor institutionele investeerders een effect is. Maar we zijn teleurgesteld over het andere deel over consumenten. We zijn dat nog aan het bekijken en aan het overwegen,” 

Aldus Gensler in een interview met Yahoo Finance. De rechter besloot namelijk dat de XRP token in sommige gevallen wel een effect is en in andere gevallen niet. Het vonnis luidde dat de handel van XRP, en vele andere tokens, op crypto exchanges niet valt onder de definitie van een effect. Dit werd als een gigantische overwinning gezien voor de crypto industrie.

Hoewel de SEC en diens voorzitter dus lijken te suggereren dat een hoger beroep in de pijplijn zit, kan dit nog erg lang duren. Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, kan een dergelijk proces zelfs jaren duren. Dus mocht de SEC daadwerkelijk ervoor kiezen het vonnis aan te vechten kan dat een erg lang proces worden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement