Erik Juffermans Erik Juffermans
22/07/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 10:30

Ripple rechtszaak krijgt mogelijk een staartje: Overheid in hoger beroep?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Had XRP op een nieuwe all-time high moeten staan na overwinning rechtszaak?

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt een hoger beroep in de rechtszaak met Ripple (XRP) te overwegen. Dit suggereerde het legale team van de SEC in een andere lopende rechtszaak. Die met Terraform Labs en Do Kwon, het bedrijf en de man achter Terra. Details zijn tot op heden niet bekend.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Advocaten suggereren hoger beroep

Naast de rechtszaak met Ripple en Coinbase, loopt er ook een rechtszaak tussen de SEC en Terraform Labs. Dit is het bedrijf achter het ecosysteem Terra (LUNA) dat vorige zomer implodeerde en de crypto industrie met zich meesleurde naar de krochten van de crypto winter. In reactie op een motie die werd geuit in deze rechtszaak suggereerde de advocaten van de SEC dat ze een het niet eens zijn met het recente vonnis in de rechtszaak met Ripple, en dat ze mogelijk een herziening willen.

De advocaten van de SEC vroegen de rechter in de zaak met Terraform Labs niet het vonnis van de Ripple rechtszaak te gebruiken. Volgens de SEC zijn deze namelijk een foute keuze geweest.

“Met respect, die delen [van de rechtszaak] zijn onterecht, en deze rechtbank moet ze niet volgen. SEC personeel is de opties aan het overwegen voor verdere herziening en raad aan dat de SEC een herziening nastreeft,” aldus de SEC advocaten.

Hoger beroep kan lang duren

Afgelopen week gaf ook de beruchte voorzitter van de SEC, Gary Gensler, commentaar op het vonnis in de rechtszaak met Ripple.

“We zijn blij dat de rechtbank heeft besloten dat een token voor institutionele investeerders een effect is. Maar we zijn teleurgesteld over het andere deel over consumenten. We zijn dat nog aan het bekijken en aan het overwegen,” 

Aldus Gensler in een interview met Yahoo Finance. De rechter besloot namelijk dat de XRP token in sommige gevallen wel een effect is en in andere gevallen niet. Het vonnis luidde dat de handel van XRP, en vele andere tokens, op crypto exchanges niet valt onder de definitie van een effect. Dit werd als een gigantische overwinning gezien voor de crypto industrie.

Hoewel de SEC en diens voorzitter dus lijken te suggereren dat een hoger beroep in de pijplijn zit, kan dit nog erg lang duren. Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, kan een dergelijk proces zelfs jaren duren. Dus mocht de SEC daadwerkelijk ervoor kiezen het vonnis aan te vechten kan dat een erg lang proces worden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie