Thom Derks Thom Derks
09/01/2023 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 13:10

XRP holders ontvangen vandaag FLR tokens van grote crypto beurzen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP holders ontvangen vandaag FLR tokens van grote crypto beurzen

Foto: APChanel/Shutterstock

De langverwachte airdrop van Flare Network (FLR) tokens staat voor vandaag op het programma bij de grote crypto exchanges van deze wereld. Onder meer XRP holders op Binance krijgen straks de beschikking over de FLR token. Overigens komt de token niet meteen op Binance.US, want dat beursplatform wil het project eerst nog onderzoeken voordat het akkoord gaat met de airdrop.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

15 procent van Flare tokens via airdrop

Het plan is om in totaal 15 procent van alle FLR tokens middels een airdrop te verdelen. De overige 85 procent wil het project inzetten voor de verdere ontwikkeling van Flare Network. Daar schrijft de FLR Foundation op dit moment een voorstel voor.

Voor iedere XRP krijgt een gebruiker dus 0,15 FLR. In totaal worden er 4,28 miljard FLR verdeeld, maar het is nog maar de vraag wat die tokens op de markt zullen opbrengen. Als het plan van de FLR Foundation voor de overige 85 procent van de tokens wordt afgewezen, dan is er een kans dat men 1 FLR krijgt voor iedere XRP.

De reden dat Flare Network voor XRP kiest, is omdat het smart contracts naar de XRP Ledger wil brengen. Op dit moment heeft XRP deze functie niet en daar zou met het Flare Network dus verandering in kunnen komen. Het is op dit moment niet duidelijk waarom het netwerk dan wel weer een eigen token nodig heeft.

Advertentie

Pas op met dit soort crypto projecten

Ons advies is om met dit soort projecten heel erg op te passen. Het klinkt allemaal leuk en aardig, het brengen van smart contracts naar XRP. Maar dat het project daar een eigen token voor nodig heeft maakt het wat ons betreft meteen verdacht. Waarom zou het bijvoorbeeld niet gewoon de XRP token kunnen gebruiken?

Het Flare Network moet uiteindelijk een digitale brug vormen tussen XRP en Ethereum. Op die manier kunnen de smart contract mogelijkheden van Ethereum ook bruikbaar worden op het netwerk van XRP. Ook worden er zogenaamde Flare XRP (FXRP) tokens gemaakt, die vervolgens op Ethereum kunnen leven.

Met die tokens kunnen gebruikers dan aan het werk in de smart contracts, zodat XRP op kunstmatige wijze ook smart contracts kan aanbieden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie