Timo Bult Timo Bult
14/06/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 11:15

‘XRP Koers in 2026 Naar $400,’ Zegt Analist

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple koersvoorspelling: slecht weer op komst voor XRP

Foto: Virrage Images/Shutterstock

Ripple (XRP) is een cryptocurrency die al vrij lang bestaat en zeker de afgelopen jaren in de schijnwerpers staat. Dat komt natuurlijk door de grote rechtszaak waarin Ripple zit tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Echter, ondanks deze tegenslag, kan XRP volgens een analist naar maar liefst $400 stijgen in de toekomst!

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP naar $400?

De opvallende uitspraak werd gedaan door een analist op Twitter genaamd “MagicPoopCannon.” Hij vertelde zijn ruim 40.000 volgers het volgende over zijn verwachtingen omtrent de ripple koers:

“Er zou een overtuigend technisch argument kunnen worden gemaakt dat, ergens rond het jaar 2026, XRP ongeveer $400 waard zou kunnen zijn. Geen grapje.”

Wel verwacht de analist, die zichzelf overigens een “legendarische analist” noemt, dat er op de korte termijn meer pijn aan zit te komen voor de altcoin. Zo ziet hij de kans bestaan dat XRP in het prijsbereik tussen $0,13 en $0,09 valt. Vervolgens zou de koers een “monumentaal herstel” kunnen inzetten.

Advertentie

Is deze ripple prijsvoorspelling realistisch?

De uitspraak van MagicPoopCannon is nog al wat en moet dan ook met en flinke korrel zout genomen worden. Zeker gezien een verdere onderbouwing ontbreekt. Bovendien zijn er een aantal factoren waarmee men rekening dient te houden als het op Ripple aankomt.

Ten eerste is er natuurlijk de XRP rechtszaak. Deze draait om de vraag of de crypto een effect is of niet. Mocht de rechter oordelen dat dit inderdaad zo is, dan wordt XRP de facto verboden in de Verenigde Staten. En dat is een enorme markt voor Ripple. Een uitspraak in het voordeel van de SEC zou dus zomaar eens een nieuwe enorme klap kunnen betekenen voor XRP.

Ten tweede is er op dit moment meer dan 48 miljard XRP in omloop. Vermenigvuldigen we dat met $400 dan komen we op een astronomisch bedrag uit. Is het realistisch dat de marktkapitalisatie van XRP tot dergelijke hoogtes kan groeien? In crypto is alles mogelijk, maar dit lijkt een behoorlijk onwaarschijnlijk scenario.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP handelen zonder grappen en grollen

Of MagicPoopCannon de draak met ons steekt zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Maar wil jij serieus meer leren over XRP en het handelen ermee? Als Crypto Insiders Premium lid doe je dit zonder grappen en grollen en ga je samen met ons aan de slag met crypto! Neems 30 dagen gratis een kijkje in onze besloten Discord.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie