Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2023 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 17:45

XRP of Tesla: supercomputer geeft antwoord

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
tesla-XRP-chatgpt

Foto: Shutterstock/xalien

Het investeringslandschap is de afgelopen jaren drastisch veranderd, met een groeiende interesse in zowel crypto als traditionele aandelen. Wij vroegen het razendpopulaire ChatGPT AI-model wat zijn voorkeur zou zijn als hij moest kiezen tussen XRP en Tesla als investering. De resultaten zijn op zijn minst interessant.

Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger

XRP vs Tesla: wat kiest ChatGPT?

ChatGPT kan gebaseerd op een enorme dataset patronen herkennen tot wel 20 jaar geleden en op vrijwel elke vraag antwoord geven. Het kan dus zelfs een analyse geven over een aandeel of een cryptomunt, en dat hebben we hier gedaan.

De belangrijkste vraag gaat natuurlijk over het mogelijke koersverloop van beide activa in de toekomst. Wat betreft XRP gaf ChatGPT een aantal prijsvoorspellingen. Een optimistische voorspelling was dat de XRP koers in 2024 tussen de $1,50 en $2,50 zou kunnen eindigen, een stijging ten opzichte van nu van meer dan 400% in het meest optimistische scenario.

In 2028 zou XRP zelfs tot $10 kunnen zijn gestegen! Dat zal menig XRP-investeerder als muziek in de oren klinken. Dit vertegenwoordigt namelijk een stijging van bijna 2000%

Tesla zou volgens de AI ook goede zaken kunnen doen. Als de vraag naar elektrische auto’s gestaag blijft groeien, is het volgens ChatGPT niet onrealistisch om te verwachten dat de koers van TSLA aan het einde van dit jaar tot $365 kan zijn gestegen. Een jaar later zou dit tot $580 kunnen zijn gegroeid, om in 2028 helemaal tot de $1.251 per aandeel te zijn gestegen.

Vanzelfsprekend zijn dit slechts voorspellingen en onder geen beding garanties voor de toekomst. Hoewel ChatGPT slim is, heeft het geen glazen bol.

Risico spreiden: beleg in zowel crypto als aandelen

ChatGPT geeft daarnaast aan sterk de voorkeur te geven aan risicospreiding en wil het liefst beide activa toevoegen aan zijn portfolio. eToro biedt je de uitgelezen mogelijk om in beide activa te investeren, aangezien je op één platform je geld kunt spreiden in zowel XRP als Tesla en niet hoeft te kiezen tussen beide.

Wat betreft het kopen van aandelen worden er bovendien geen extra kosten in rekening gebracht. Benieuwd naar eToro? Maak nu een account aan en stel jouw portfolio samen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie