Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2023 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 17:45

XRP of Tesla: supercomputer geeft antwoord

Nieuws
tesla-XRP-chatgpt

Foto: Shutterstock/xalien

Het investeringslandschap is de afgelopen jaren drastisch veranderd, met een groeiende interesse in zowel crypto als traditionele aandelen. Wij vroegen het razendpopulaire ChatGPT AI-model wat zijn voorkeur zou zijn als hij moest kiezen tussen XRP en Tesla als investering. De resultaten zijn op zijn minst interessant.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP vs Tesla: wat kiest ChatGPT?

ChatGPT kan gebaseerd op een enorme dataset patronen herkennen tot wel 20 jaar geleden en op vrijwel elke vraag antwoord geven. Het kan dus zelfs een analyse geven over een aandeel of een cryptomunt, en dat hebben we hier gedaan.

De belangrijkste vraag gaat natuurlijk over het mogelijke koersverloop van beide activa in de toekomst. Wat betreft XRP gaf ChatGPT een aantal prijsvoorspellingen. Een optimistische voorspelling was dat de XRP koers in 2024 tussen de $1,50 en $2,50 zou kunnen eindigen, een stijging ten opzichte van nu van meer dan 400% in het meest optimistische scenario.

In 2028 zou XRP zelfs tot $10 kunnen zijn gestegen! Dat zal menig XRP-investeerder als muziek in de oren klinken. Dit vertegenwoordigt namelijk een stijging van bijna 2000%

Tesla zou volgens de AI ook goede zaken kunnen doen. Als de vraag naar elektrische auto’s gestaag blijft groeien, is het volgens ChatGPT niet onrealistisch om te verwachten dat de koers van TSLA aan het einde van dit jaar tot $365 kan zijn gestegen. Een jaar later zou dit tot $580 kunnen zijn gegroeid, om in 2028 helemaal tot de $1.251 per aandeel te zijn gestegen.

Vanzelfsprekend zijn dit slechts voorspellingen en onder geen beding garanties voor de toekomst. Hoewel ChatGPT slim is, heeft het geen glazen bol.

Risico spreiden: beleg in zowel crypto als aandelen

ChatGPT geeft daarnaast aan sterk de voorkeur te geven aan risicospreiding en wil het liefst beide activa toevoegen aan zijn portfolio. eToro biedt je de uitgelezen mogelijk om in beide activa te investeren, aangezien je op één platform je geld kunt spreiden in zowel XRP als Tesla en niet hoeft te kiezen tussen beide.

Wat betreft het kopen van aandelen worden er bovendien geen extra kosten in rekening gebracht. Benieuwd naar eToro? Maak nu een account aan en stel jouw portfolio samen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement