Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 11:00

XRP rechtszaak: advocaat verwacht totale overwinning voor Ripple

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP in de problemen vanwege tegenstrijdige uitspraak Terra

Foto: simon jhuan/Shutterstock

De juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sleept nog steeds voort. Het is een zeer complexe zaak waardor het moeilijk is om de uitkomst te voorspellen. Desondanks weerhield dit niet advocaat John Deaton om een voorspelling te doen. Hij gelooft nog altijd in een grote overwinning voor Ripple.

Ripple vs. SEC

Houd er rekening mee dat Deaton een groot fan en houder is van XRP, dus zijn mening is niet bepaald onpartijdig. Volgens de advocaat is een “totale overwinning” voor Ripple een zeer waarschijnlijke uitkomst. Hij benadrukt op Twitter dat er een belangrijk moment aan staat te komen. Beide partijen gaan namelijk binnenkort hun verklaringen en tegenverklaringen indienen.

Een van de belangrijkste argumenten van de advocaten van Ripple is dat XRP geen security of effect is, zoals de SEC beweert. In de financiële wereld verwijst dit naar een verhandelbaar financieel instrument dat een monetaire waarde vertegenwoordigt. Bedrijven in de VS mogen echter geen effecten uitgeven zonder vergunning van de SEC. Een ander argument is dat Ripple niet wist dat XRP tokens effecten waren tijdens de verkoop.

Of dit wel of niet sterke argumenten zijn laten we even in het midden. Wel behaalde Ripple onlangs nog een belangrijke overwinning in de rechtszaak. De motie van de SEC om een toespraak van Hinman, een voormalige directeur bij de SEC, niet als bewijs mee te nemen werd door de rechter afgewezen. De toespraak bevat een belangrijke verklaring van de ex-directeur. Hinman beweerde hierin namelijk dat ethereum (ETH) geen security is. 

Uitkomst XRP rechtszaak

Of de rechter het eens zal zijn met de argumenten van de Ripple advocaten blijft echter onzeker. Ripple is lang niet het enige bedrijf in de VS die kwaad is over het gebrek aan duidelijke regelgeving omtrent crypto in de VS. De uitkomst van deze zaak kan aanzienlijke implicaties hebben voor de cryptocurrency industrie. Mocht XRP als security worden bestempeld, dan zet dit mogelijk een nieuw predecent voor cryptovaluta in de VS, en wellicht zelfs wereldwijd. Dat betekent echter nog niet gelijk dat alle andere crypto ook hetzelfde lot zullen ervaren, maar hoe groot dit aandeel zal zijn, is moeilijk te zeggen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Advertentie