Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 11:00

XRP rechtszaak: advocaat verwacht totale overwinning voor Ripple

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP in de problemen vanwege tegenstrijdige uitspraak Terra

Foto: simon jhuan/Shutterstock

De juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sleept nog steeds voort. Het is een zeer complexe zaak waardor het moeilijk is om de uitkomst te voorspellen. Desondanks weerhield dit niet advocaat John Deaton om een voorspelling te doen. Hij gelooft nog altijd in een grote overwinning voor Ripple.

Ripple vs. SEC

Houd er rekening mee dat Deaton een groot fan en houder is van XRP, dus zijn mening is niet bepaald onpartijdig. Volgens de advocaat is een “totale overwinning” voor Ripple een zeer waarschijnlijke uitkomst. Hij benadrukt op Twitter dat er een belangrijk moment aan staat te komen. Beide partijen gaan namelijk binnenkort hun verklaringen en tegenverklaringen indienen.

Een van de belangrijkste argumenten van de advocaten van Ripple is dat XRP geen security of effect is, zoals de SEC beweert. In de financiële wereld verwijst dit naar een verhandelbaar financieel instrument dat een monetaire waarde vertegenwoordigt. Bedrijven in de VS mogen echter geen effecten uitgeven zonder vergunning van de SEC. Een ander argument is dat Ripple niet wist dat XRP tokens effecten waren tijdens de verkoop.

Of dit wel of niet sterke argumenten zijn laten we even in het midden. Wel behaalde Ripple onlangs nog een belangrijke overwinning in de rechtszaak. De motie van de SEC om een toespraak van Hinman, een voormalige directeur bij de SEC, niet als bewijs mee te nemen werd door de rechter afgewezen. De toespraak bevat een belangrijke verklaring van de ex-directeur. Hinman beweerde hierin namelijk dat ethereum (ETH) geen security is. 

Uitkomst XRP rechtszaak

Of de rechter het eens zal zijn met de argumenten van de Ripple advocaten blijft echter onzeker. Ripple is lang niet het enige bedrijf in de VS die kwaad is over het gebrek aan duidelijke regelgeving omtrent crypto in de VS. De uitkomst van deze zaak kan aanzienlijke implicaties hebben voor de cryptocurrency industrie. Mocht XRP als security worden bestempeld, dan zet dit mogelijk een nieuw predecent voor cryptovaluta in de VS, en wellicht zelfs wereldwijd. Dat betekent echter nog niet gelijk dat alle andere crypto ook hetzelfde lot zullen ervaren, maar hoe groot dit aandeel zal zijn, is moeilijk te zeggen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie