Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 20:01

XRP rechtszaak: SEC smeekt rechtbank documenten verborgen te houden

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP rechtszaak: SEC smeekt rechtbank documenten verborgen te houden

Foto: FrankHH/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al bijna twee jaar aan de gang. Nog altijd zijn beide partijen met elkaar in gevecht om de rechter van hun gelijk te overtuigen. Voor Ripple zijn de zogeheten ‘Hinman documenten’ een van de belangrijkste bewijsstukken, maar de SEC pleit opnieuw bij de rechtbank dat deze documenten niet gebruikt mogen worden in de rechtszaak.

Hoewel de rechtszaak ondertussen in de laatste fase is beland, blijft de SEC er alles aan doen om te voorkomen dat de Hinman documenten door Ripple gebruikt kunnen worden. De Hinman documenten hebben onder meer betrekking op een speech die een paar jaar geleden werd gedaan door SEC-topfunctionaris William Hinman. In deze toespraak zou Hinman hebben gezegd dat ethereum (ETH) geen security, ofwel effect is. 

Volgens het Ripple kamp bevatten de documenten mogelijk het bewijs dat XRP geen effect kon zijn tijdens de periode dat Ripple de tokens verkocht aan klanten, en zouden ze dus Ripple als het ware vrijspreken.

Volgens de SEC is het vrijgeven van de documenten voor de rechtszaak echter in strijd met het recht op privilège. Echter, de rechter heeft al meermaals gezegd dat de SEC de Hinman documenten gewoon moet overhandigen. Toch probeert de SEC nu opnieuw haast wanhopig de documenten achter te houden.

“De SEC houdt vol dat de Hinman Speech Documents beschermd zijn door het privilege. Indien deze documenten echter openbaar zouden worden gemaakt, zou de SEC in de toekomst (in beroep in dit geschil of in andere geschillen) geen enkel argument in die zin kunnen aanvoeren, hetgeen zeer nadelig zou zijn voor de SEC.”

Waarom zijn de Hinman documenten belangrijk voor Ripple?

Ripple advocaat Jeremy Hogan is verbijsterd door de actie van de SEC. Volgens hem is het waanzin dat de SEC opnieuw de documenten gesloten probeert te houden, terwijl Ripple al meerdere malen in het gelijk werd gesteld door de rechter:

“De SEC beweert nog steeds dat de Hinman e-mails vertrouwelijk zijn, ondanks dat ze die kwestie al 100 keer verloren hebben. Ik ben verbijsterd. En maakt me opnieuw nieuwsgierig naar wat er in staat.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie