Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2023 16:00

XRP viert elfde verjaardag, kort nadat koers $0,5 herovert

Nieuws
XRP viert elfde verjaardag, kort nadat koers $0,5 herovert

Foto: Ruth Black/Shutterstock

XRP, de populaire cryptomunt van Ripple, vierde gisteren alweer zijn elfde verjaardag! XRP werd op 2 juni 2012 gelanceerd, zo’n drie en een half jaar na de livegang van het Bitcoin (BTC) netwerk.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een reactie op Bitcoin

Het begon allemaal in 2011 toen drie ontwikkelaars bij elkaar kwamen. Het ging om drie ingenieurs: David Schwartz, Jed McCaleb en Arthur Britto. Ze waren gefascineerd  door Bitcoin en hadden als doel om een beter betalingssysteem te realiseren. Het project is gemaakt om de inefficiënties en kosten aan te pakken die gepaard gaan met de internationale transacties van het traditionele banksysteem. Traditionele interbancaire overschrijvingen, met name over internationale grenzen heen, kunnen enkele dagen in beslag nemen en hoge kosten met zich meebrengen.

Arthur Britto diende op 2 juni 2012 een nieuw stuk code in waarmee 100 miljard XRP-tokens, die toen nog XNS tokens werden genoemd, werden gegenereerd. Volgens Ripple CTO David Schwartz schonken de oprichters 80 miljard XRP aan het bedrijf Ripple, waarvan het merendeel inmiddels in escrow is geplaatst.

Advertisement

Toekomst Ripple in handen van SEC rechtszaak

Het nieuws omtrent het 11-jarig bestaan hangt nog altijd in de schaduw van de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel Ripple labs nieuw bewijs mee mocht nemen dat in zijn voordeel is, is er nog altijd geen uitspraak. De rechtszaak zal naar alle waarschijnlijkheid grote gevolgen hebben voor de toekomst van Ripple.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP doorbreekt eindelijk prijsgrens van $0,50

De XRP koers is de afgelopen paar weken een van de sterkste stijgers op de crypto markt. XRP maakte in de afgelopen weken een constante stijging door en door brak kort voor zijn verjaardag eindelijk weer de $0,50 barrière. De populaire munt halverwege april onder deze grens, maar kunt er nu weer eindelijk bovenuit. Het is nog altijd ver weg van de all-time-high van $3,4 die XRP bereikte tijdens de bull-markt van begin 2018..

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement