Samsung en RippleNet-lid Finablr gaan samenwerking aan voor internationale betalingen

Samsung Electronics America gaat de samenwerking met betalingsplatform Finablr aan. Samen zullen ze een nieuwe betalingsoptie binnen Samsung Pay gaan introduceren. Finablr is een lid van het RippleNet-netwerk, een netwerk van banken en bedrijven dat gebruikmaakt van Ripple’s oplossingen voor internationale overboekingen.

De nieuwe functie binnen Samsung Pay, Money Transfer genaamd, zal gebruikers meerdere opties bieden om geld naar 47 landen te versturen. Zo valt te lezen in de aankondiging:

Gebruikers van Samsung Pay in de VS kunnen hun bestaande in aanmerking komende vooraf geregistreerde betaalpas of creditcards met Samsung Pay gebruiken om veilig geld in de meeste grote valuta naar hun ontvangers te verzenden via het wereldwijde netwerk van Finablr. De service maakt gebruik van Finablr’s wereldwijde bereik en distributiemogelijkheden en biedt een ruime keuze aan uitbetalingsopties die zijn afgestemd op de voorkeuren van de ontvanger – van bankdeposito’s tot contant geld dat kan worden opgehaald.

Sang W. Ahn, Vicepresident en Divisiehoofd, Content & Diensten, bij Samsung Electronics America voegt hier aan toe:

Money Transfer is een eerste stap in onze visie om Samsung Pay te evolueren naar een platform dat het financiële leven van gebruikers gemakkelijker maakt.

Het scala aan services binnen Samsung Pay, ontwikkeld in nauwe samenwerking met marktleiders zoals Finablr, stelt ons in staat de dagelijkse financiële ervaringen van consumenten positief te beïnvloeden.

Finablr werd in december 2018 lid van RippleNet en maakt naar verluidt gebruik van Ripple’s betalingsoplossingen om onder andere overboekingen naar Azië te faciliteren. Het bedrijf heeft zo’n 25 miljoen klanten in 170 landen wereldwijd.

Het is onduidelijk of Samsung en Finablr ook daadwerkelijk de cryptocurrency XRP (XRP) zullen gaan gebruiken voor de internationale transacties. Het gebruik of de ondersteuning van cryptocurrency is niets nieuws voor Samsung. Zo kunnen gebruikers van de Samsung Galaxy S10 al bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies op hun telefoon bewaren.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€41.786,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
€42.084,80 Kopen
2
Litebit
€42.142,80 Kopen
3
SATOS
€42.566,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...