Timo Bult Timo Bult
06/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2019 14:45

Samsung en RippleNet-lid Finablr gaan samenwerking aan voor internationale betalingen

Nieuws
Samsung en RippleNet-lid Finablr gaan samenwerking aan voor internationale betalingen

Samsung Electronics America gaat de samenwerking met betalingsplatform Finablr aan. Samen zullen ze een nieuwe betalingsoptie binnen Samsung Pay gaan introduceren. Finablr is een lid van het RippleNet-netwerk, een netwerk van banken en bedrijven dat gebruikmaakt van Ripple’s oplossingen voor internationale overboekingen.
De nieuwe functie binnen Samsung Pay, Money Transfer genaamd, zal gebruikers meerdere opties bieden om geld naar 47 landen te versturen. Zo valt te lezen in de aankondiging:

Gebruikers van Samsung Pay in de VS kunnen hun bestaande in aanmerking komende vooraf geregistreerde betaalpas of creditcards met Samsung Pay gebruiken om veilig geld in de meeste grote valuta naar hun ontvangers te verzenden via het wereldwijde netwerk van Finablr. De service maakt gebruik van Finablr’s wereldwijde bereik en distributiemogelijkheden en biedt een ruime keuze aan uitbetalingsopties die zijn afgestemd op de voorkeuren van de ontvanger – van bankdeposito’s tot contant geld dat kan worden opgehaald.

Sang W. Ahn, Vicepresident en Divisiehoofd, Content & Diensten, bij Samsung Electronics America voegt hier aan toe:

Money Transfer is een eerste stap in onze visie om Samsung Pay te evolueren naar een platform dat het financiële leven van gebruikers gemakkelijker maakt.

Het scala aan services binnen Samsung Pay, ontwikkeld in nauwe samenwerking met marktleiders zoals Finablr, stelt ons in staat de dagelijkse financiële ervaringen van consumenten positief te beïnvloeden.

Finablr werd in december 2018 lid van RippleNet en maakt naar verluidt gebruik van Ripple’s betalingsoplossingen om onder andere overboekingen naar Azië te faciliteren. Het bedrijf heeft zo’n 25 miljoen klanten in 170 landen wereldwijd.
Het is onduidelijk of Samsung en Finablr ook daadwerkelijk de cryptocurrency XRP (XRP) zullen gaan gebruiken voor de internationale transacties. Het gebruik of de ondersteuning van cryptocurrency is niets nieuws voor Samsung. Zo kunnen gebruikers van de Samsung Galaxy S10 al bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies op hun telefoon bewaren.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie