Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 16:15

76% van de Shiba Inu investeerders staat in de min

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

2021 was onder andere het jaar waarin meme-coins zoals dogecoin (DOGE) en uiteraard shiba inu (SHIB) razendpopulair werden. De koersen van dergelijke cryptomunten waren in staat om enorm snel te stijgen, om vervolgens net zo hard ook weer te kelderen. Toch hebben meme-coins nog altijd een speciaal plekje in de harten van menig investeerder. Wel staat 3 op de 4 SHIB investeerders momenteel in het rood.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SHIB investeerders

Het was natuurlijk geen verrassing dat de koers van SHIB niet staande wist te houden toen eigenlijk de hele crypto markt onderuit ging. De huidige staat van de koers van de populaire meme-coin zorgt er vanzelfsprekend voor dat de meeste SHIB investeerders er wel eens beter voor hebben gestaan dan vandaag de dag.

Vergeleken met de all-time high, die door SHIB werd neergezet in oktober van het vorige jaar, staat de koers met maar liefst 90% onder water. Eigenlijk alleen mensen die voor de enorme pump in september van dat jaar al zijn ingestapt kunnen daarom nog spreken van een winstgevende positie.

Uit data van Coinmarketcap blijkt dat een enorme 76% van alle SHIB investeerders momenteel verlies draait! Slechts 15% staat nu nog altijd in het groen en 9% is ongeveer breakeven, geen winst of verlies dus. Het laat maar weer eens zien dat het investeren in meme-coins zoals SHIB niet altijd over rozen gaat.

Diamond hands

Nadere bestudering van on-chain gegevens geeft aan dat een meerderheid van de SHIB-houders, namelijk 52%, de token al langer dan een jaar in bezit heeft, terwijl 40% minder dan 12 maanden investeerder is. Slechts 8% is minder dan een maand houder. Dat laat wel zien dat SHIB investeerders bereid zijn om lang vast te houden, zelfs als de koers van SHIB keldert.

Dat is tevens wellicht het sterkste punt van meme-coins zoals SHIB. De gemeenschap die is ontstaan rond dergelijke projecten is vaak erg sterk, en het vertrouwen in het project blijft hoog, zelfs wanneer we absoluut kunnen spreken van een hardnekkige crypto-winter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie