Gijs Ooijen Gijs Ooijen
04/04/2023 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2023 13:00

DeFi tokens en Shiba Inu-klonen domineren nieuwe ZkSync blockchain

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Onlangs werd de zkSync Era blockchain gelanceerd. De blockchain heeft in korte tijd veel activiteit gezien, met een totale waarde van meer dan $100 miljoen die op het netwerk is opgeslagen. De blockchain ondersteunt ZK rollups, wat wordt gezien als een belangrijke stap in het versnellen van blockchaintransacties en het verlagen van kosten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Veel memecoins op onlangs gelanceerde zkSync mainnet

De onlangs gelanceerde zkSync Era blockchain ziet een groeiende activiteit op het netwerk. De totale waarde die opgeslagen is op het netwerk heeft dit weekend de 100 miljoen dollar overschreden, mede door vele nieuwe tokenlanceringen. Uit gegevens van L2Beat blijkt dat meer dan $69 miljoen aan Ethereum (ETH) en bijna $30 miljoen aan USD Coin (USDC) stablecoins op het netwerk staan opgeslagen. Het bedrag is waarschijnlijk verdeeld over verschillende zkSync protocollen zoals decentrale exchanges voor de aankoop van ecosysteemtokens of het verstrekken van liquiditeit. Meer dan 3,3 miljoen transacties zijn uitgevoerd op het netwerk sinds de lancering op 24 maart. Het netwerk heeft daarnaast een snelheid van 4,4 transacties per seconde.

Eind maart werd zkSync beschikbaar voor het openbare publiek. Het netwerk ondersteunt de zogenaamde ZK rollups, een soort blockchain schalingssysteem gebaseerd op cryptografie, ook wel bekend als zero-knowledge proofs. Deze functies worden gezien als een belangrijke vooruitgang in het versnellen van blockchaintransacties en het verlagen van de kosten van netwerkactiviteit. Het ecosysteem van zkSync wordt op dit moment gedomineerd door decentralized finance (DeFi) tokens en memecoins die zijn afgeleid van het razendpopulaire Shiba Inu.

Advertentie

‘Lancering heeft niet veel opgeleverd’

De tractie op deze memecoins zorgt tot nu toe ook voor een hoge mate van liquiditeit, mede doordat de market caps van deze tokens vaak erg laag zijn. Zo hebben veel van de projecten een market cap van onder $5 miljoen. Sommigen zeggen echter dat de lancering van zkSync in verhouding tot de hype niet veel heeft opgeleverd.

“Het onlangs gelanceerde zkSync Era mainnet is een teken dat de evolutionaire trend in het algemene blockchain ecosysteem volop doorgaat, maar het lage aantal projecten dat erop bouwt is een teken dat de Web3.0 wereld voorlopig niet volledig bereid is om deze innovatie te verwelkomen,” zei Maia Benzimra, hoofd Institutionele Marketing bij SpoolDAO, in een Telegram bericht.

Benzimra voegde eraan toe dat de adoptie snel kan toenemen naarmate er meer innovatieve projecten voor gebruikers worden gebouwd.

“De trend kan in een oogwenk veranderen wanneer innovatieve producten die oplossingen bouwen voor de kernbehoeften van gebruikers worden ontworpen en gelanceerd. zkSync is met name een belangrijke upgrade voor het aanpakken van de schaalbaarheid van het Ethereum-protocol en in een mum van tijd zal het zeker zijn ritme vinden en een functionele niche voor zichzelf creëren in het ecosysteem,” zei Benzimra.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Shiba Inu nieuws

4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen
4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen
Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem vlug 1,24 miljoen op
Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem 1,24 miljoen op
Advertentie