Ivo Melchers Ivo Melchers
08/09/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 07:00

Schrikbarend percentage Shiba Inu bezitters staat momenteel op verlies

Nieuws
Schrikbarend percentage Shiba Inu bezitters staan momenteel op verlies

Foto: Shutterstock/ Semiglass

Veel altcoins hebben het behoorlijk zwaar op het moment. Ten opzichte van de bloeiende hoogtijdagen in 2021 staan veel cryptomunten nu gigantisch onder water. De populaire memecoin Shiba Inu is geen uitzondering en staat ongeveer 90 procent lager dan zijn in 2021 bereikte hoogtepunt. Als gevolg staat het leeuwendeel van alle SHIB-investeerders nu in het rood.

Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen

SHIB holders staan massaal in de min

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat slechts 11 procent van alle SHIB-adressen tegen de huidige koers in de plus staat. Daartegenover staat een gigantische groep van maar liefst 82 procent die op het moment een verlies op moeten schrijven over hun investering. Als laatste staat 7 procent van alle wallets momenteel break-even.

Ondanks het feit dat 82 procent een reusachtig aantal is, zegt het vrij weinig wanneer je geen vergelijkmateriaal hebt. Wanneer we de data van bitcoin (BTC) erbij pakken, komen we tot de conclusie dat slechts 38 procent van alle wallets tegen de huidige prijs op een verlies staat.

Het grote contrast is uiteraard niet geheel tegen de verwachting. SHIB heeft natuurlijk veel meer klappen moeten incasseren dan bitcoin en investeerders moeten hier nu de prijs voor betalen. Veel mensen zullen tijdens de enorme hype van 2021 zijn ingestapt met de angst de boot te hebben gemist. SHIB was namelijk een van de best presterende cryptomunten van de vorige bullmarkt en een gevoel van fear of missing out (FOMO) kan dan snel om de hoek kijken.

Een belangrijke sidenote is dat de metriek betrekking heeft op ongerealiseerde data. De enorme groep investeerders die nu in het rood staan hebben pas een daadwerkelijk verlies geleden wanneer zij hun munten tegen de huidige marktwaarde verkopen.

Shiba Inu ecosysteem

IntoTheBlock geeft verder nog enkele andere interessante data weer. Zo is 77 procent van het gehele circulerende SHIB-aanbod in handen van investeerders en whales die ten minste 0,1 procent van alle beschikbare tokens bezitten.

Daarnaast bestaat 70 procent van alle wallets uit lange termijn-investeerders die al meer dan een jaar eigenaar zijn van Shiba Inu. 27 procent heeft de memecoin tussen de 1 en 12 maanden in bezit en slechts 3 procent heeft de token minder dan een maand in handen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie