Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2022 10:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 10:46

Shiba Inu hardste daler, Bitfinex’ crypto schiet omhoog

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu hardste daler, Bitfinex' crypto schiet omhoog

Foto: DROPERDER/Shutterstock

De cryptocurrency markt staat vandaag iets in de min. Ondanks dat veel altcoin koersen rond middennacht nog een flinke bounce maakten, daalden de meeste koersen vervolgens toch iets verder. De totale marktkapitalisatie kwam afgelopen nacht nog even bij $2,1 biljoen aan, maar zakt vanochtend naar $2,07 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum houdt stand

Ethereum (ETH) houdt opvallend het beste stand in de afgelopen 24 uur onder de grootste crypto. De $3.200 was maandagnacht nog een brug te ver voor ether. De koers daalde vervolgensmet 4,7% naar $3.050, en maakte daar, natuurlijk net als bitcoin (BTC), een behoorlijke bounce. Ether kwam weer boven $3.100 uit, maar kon hier nog geen grip vinden en daalde vanochtend naar $3.070. Ether testte zelfs driemaal vervolgens deze $3.070 en elke keer hield de koers stand. Op het moment van schrijven komt ether weer rond $3.100 uit, iets boven de prijs van 24 uur geleden.

Advertentie

XRP en cardano stabiel

Ripple (XRP) maakte een stijging van maar liefst 36% afgelopen week. Vandaag houdt de koers ook redelijk stand rond $0,85 waarmee XRP maar 0,5% in de min staat. Ook cardano (ADA) houdt redelijk stand en komt op $1,18 uit, dat is 0,8% onder de prijs van gisteren. Polkadot (DOT) komt ongeveer 1% onder zijn prijs van 24 uur geleden uit met $21,5. Avalanche (AVAX) staat 1,1% in de min vandaag en komt op $88 uit.

Solana (SOL) staat echter al 2,5% in de min en zakt weer naar $111. Ook dogecoin (DOGE) verliest 2,5% en daalt naar $0,156. Binance coin (BNB) verliest 2,8% van zijn waarde, maar stijgt vanochtend ietsjes naar $414,5. Terra (LUNA) staat 3% in de min en zakt naar $55.

De hardste daler onder de grootste crypto is vandaag shiba inu (SHIB). SHIB staat 5,8% in de min vandaag na een flinke duik gisterenmiddag. Toch lijkt de koers support te vinden rond $0.000031 en staat SHIB alsnog 43% in de plus ten opzichte van een week geleden. Ook shiba inu gaat zich aan de ‘metaverse’ wagen:

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Top 100 crypto hardste dalers

Alhoewel het merendeel van de top 100 vandaag weer rood kleurt, staan de meeste crypto niet diep in het rood en staat zelfs een aardig deel alsnog in het groen. Aan het uiteinde van de rode kant hebben we osmosis (OSMO), synthetix (SNX), arweave (AR), fantom (FTM), crypto.com coin (CRO) en amp (AMP) die ongeveer 3% in de min staan. Filecoin (FIL), kusama (KSM) en theta fuel (TFUEL) verliezen 4% van hun waarde. De hardste daler vandaag is juno (JUNO) die 6% in de min staat. Dat JUNO een correctie maakt komt niet als een verassing, de koers staat namelijk alsnog dik 100% in de plus ten opzichte van een week geleden.

14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Aan de andere kant zien we de non-fungible token (NFT) markt weer aantrekken. Enjin coin (ENJ) en sandbox (SAND) staan 4% in de plus, en decentraland (MANA) en gala (GALA) 5,5%. Verder stijgt waves (WAVES) met 6,5% en staan iota (MIOTA) en ethereum classic (ETC) 7% in de plus. Tezos (XTZ) is nu al tijdje flink aan het stijgen en staat vandaag wederom 13% in de plus en komt nu op $4,6 uit.

Toch is het de leo token (LEO), oftewel UNUS SED LEO, die vandaag de show steelt. Dit is de exhange token van Bitfinex die vandaag maar liefst 52% in de plus staat en op $7,4 uitkomt. Deze stijging heeft te maken met de gestolen bitcoins die eindelijk in beslag genomen zijn van de Bitfinex hack uit 2016. Later daarover meer op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie