Robin Hazekamp Robin Hazekamp
05/12/2023 08:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 18:53

Shiba Inu is door het dak gegaan vandaag, en dit is waarom

Shiba Inu-SHIB Dogecoin-DOGE Bitcoin-BTC more-coins-icon
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuwe blockchain-netwerk te bouwen

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De memecoin Shiba Inu is vandaag meerdere procenten gestegen. Na flinke koersschommelingen is de munt momenteel 5,7 procent meer waard dan gisteren. Nog opmerkelijker is het handelsvolume: die is meer dan verviervoudigd. De enorme toename in de munt kan liggen aan de momentele bitcoin (BTC) stijging, maar heeft ook andere redenen.

Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuw crypto-netwerk te bouwen
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Shiba Inu stijgt meerdere procenten in groene crypto markt

De populaire memecoin Shiba Inu, gebaseerd op de recent overleden hond en internetlegende Cheems, stijgt hard in waarde. In een paar uur tijd steeg de crypto 10% in waarde. Daarnaast gaat het handelsvolume door het dak, met een momenteel 24-uurs volume van $680 miljoen.

Op zijn hoogtepunt was een SHIB token $0.00000953 waard. Momenteel gaat één Shiba Inu over de toonbank voor $0.00000894. Shiba Inu’s grote broer dogecoin (DOGE) heeft een soortgelijke stijging meegemaakt en is 5,4% meer waard dan 24 uur geleden. 

De eerste reden voor de stijging is de meest duidelijke. Nagenoeg de hele crypto industrie staat in het groen, nu bitcoin de $40 duizend heeft doorbroken. Vele altcoins volgen bitcoins harde stijging, evenals Shiba Inu. 

Een tweede reden voor de toename is Shibarium. Dit netwerk is bedoeld om het Shiba Inu systeem een upgrade te geven. Het neemt nu flink in populariteit toe en bereikte onlangs een record van 7,84 miljoen transacties op één dag. In november schommelde dat getal nog tussen de 8 en 40 duizend. 

Advertentie

Burn rate van Shiba Inu gaat enorm hard omhoog

Een derde reden voor de stijging is de burn rate van Shiba Inu. De burn rate is de mate waarin SHIB tokens worden vernietigd. Worden er een heleboel de hypothetische hoogovens ingegooid, dan wordt de token schaarser en dus waardevoller. Dit wordt gedaan door de tokens naar een wallet te sturen waar niemand bij kan.

De Shiba Inu burn rate is met duizend procent gestegen afgelopen week. In een paar dagen werden 527 miljoen tokens verbrand. Als het tempo zo doorgaat zullen de enorme burn rates in oktober en november worden overtroffen. Daarin werden respectievelijk 1,5 en 1,3 miljard tokens verbrand.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie