Erik Juffermans Erik Juffermans
17/08/2023 10:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 10:09

Shiba Inu lanceert Shibarium, koers reageert verrassend

Nieuws
Shiba Inu oprichter ontkent Shibarium problemen, dreigt met rechtszaak

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

De ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) hebben hun layer-2 oplossing genaamd Shibarium gelanceerd op het Ethereum netwerk. Het mainnet van Shibarium moet de fundering gaan vormen van een volledig “Shiba Inu ecosysteem”. Een grote ambitie voor de voormalig memecoin dus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shiba Inu’s Shibarium gelanceerd

Zoals gezegd is Shibarium een layer-2 oplossing op het Ethereum (ETH) netwerk. Wat houdt dit precies in? Layer-2’s proberen het schaalbaarheid probleem van Ethereum op te lossen. De transacties op Ethereum zelf zijn namelijk relatief langzaam en erg duur.

Bekende layer-2 protocollen zijn Arbitrum en Polygon. Nu komt Shibarium daar dus bij. Volgens de ontwikkelaars is Shibarium zelfs nog sneller dan Polygon.

“De kosten en de schaalbaarheid van een nieuw layer-2 netwerk hangen af van een hoop factoren zoals het aantal validatoren en hoeveel transacties er verwerkt worden. Maar volgens onze initiële testen is Shibarium nog goedkoper dan Polygon en de transacties zijn ogenblikkelijk,” aldus Shibarium ontwikkelaar Kaal Dhairya.

Met de langverwachte lancering van Shibarium schudt de hondenmunt nu echt het imago van memecoin van zich af. Shibarium moet de start zijn van een volledig Shiba Inu ecosysteem.

Volgens de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, die door de wereld gaat als Shytoshi Kusama, gaat Shibarium “het gehele bestuur en ecosysteem van het ‘Shiba State framework’ faciliteren”.

Problemen?

De koers van SHIB reageerde niet noemenswaardig op de lancering van Shibarium. De koers lijkt vooralsnog zelfs flink in te zakken. Maar dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de algehele dalende crypto markt vandaag. Of is er iets anders aan de hand?

Het kan namelijk ook iets te maken hebben met de lancering van Shibarium. Deze lancering ging namelijk allesbehalve soepel. Er lijken zich aardig wat problemen te hebben voorgedaan. Zo ligt het Shibarium netwerk momenteel stil en ook lijken er assets van gebruikers vast te zitten in het netwerk. Zodra we meer informatie hebben over de stand van zaken zul je hier meer over horen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie