Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/08/2023 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2023 13:50

Shiba inu opeens extreem populair op Bitvavo, wat speelt er?

Nieuws
Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

Foto: Bitvavo

In de dynamische crypto industrie zijn er altijd zowel harde stijgers als harde dalers. Momenteel lijkt de iconische memecoin shiba inu (SHIB) het heel goed te doen, volgens handelsdata van de Nederlandse exchange Bitvavo. De munt is de afgelopen paar dagen hard gestegen. 

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shiba Inu massaal verhandeld op Bitvavo

Momenteel verhandelt de munt voor $0,0000096 per stuk. Echter stond de koers rond middernacht nog boven de $0,000012. Een nul van de SHIB koers af is een flinke ontwikkeling, aangezien het altijd een flinke psychologische barrière heeft gevormd voor SHIB traders. 

Het handelsvolume van de munt ligt een stuk hoger dan de voorgaande week. Rond 3 uur vanochtend bereikte het 24-uur-handelsvolume een hoogtepunt, met een waarde van $896 miljoen. Dat is acht keer zo hoog als drie dagen geleden, toen het handelsvolume nog tussen de $100 en $120 miljoen schommelde. Op Bitvavo is het SHIB handelsvolume momenteel het hoogste van alle munten, ongeveer €9,9 miljoen.

De SHIB koers maakte een stijging van 21% mee in 7 dagen waarvan 18,5% in 24 uur. Echter heeft de koers daarna een correctie ingezet. Op het moment van schrijven staat de SHIB koers bijna 13% hoger dan de week ervoor. Het handelsvolume ligt echter nog steeds bijna even hoog als rond middernacht, namelijk $831 miljoen. 

Advertentie

Crypto koers maakt zich klaar voor lancering nieuw netwerk

De reden achter de enorme stijging ligt waarschijnlijk in de recente ontwikkelingen die SHIB aan het maken is. De SHIB army, het team achter de munt, is zich aan het klaarmaken om ‘Shibarium’ te lanceren. Dit project is bedoeld om het SHIB netwerk een stuk sneller en efficiënter te maken.

De SHIB army heeft daarnaast de Doge Killer (LEASH) gelanceerd op de StealthEX exchange. De munt is de afgelopen maand 80 procent in waarde gestegen. Er zijn maar heel weinig munten van in omloop, om inflatie tegen te gaan. Één LEASH token gaat dan ook over de toonbank voor $534.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Shiba Inu nieuws

4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen
4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen
Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem vlug 1,24 miljoen op
Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem 1,24 miljoen op
Advertentie