Ivo Melchers Ivo Melchers
04/04/2023 09:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2023 09:09

Shibarium komt eraan voor Shiba Inu, activiteit op testnet stijgt flink

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu lanza una versión beta para Shibarium llamada

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Op 11 maart werd de vroege bètaversie voor Shibarium, de layer-2 oplossing voor Shiba Inu, gelanceerd. Dit testnetwerk, genaamd Puppynet, ondergaat nu een verhoogde activiteit in aanloop naar de lancering op het mainnet later dit jaar.

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

700.000 transacties op Shiba Inu testnet

Data van Blockchain explorer laat zien dat dat het Puppynet inmiddels meer dan 700.000 transacties heeft verwerkt van bijna 200.000 unieke wallets. Een groot gedeelte hiervan stamt af van vorige week. Meer dan 114.000 transacties vonden plaats in een periode van 24 uur op 28-29 maart.

Testnets, zoals Puppynet, zijn blockchains die de activiteit op het mainnet na bootsen en zijn ontworpen voor testdoeleinden. Het stelt ontwikkelaars in staat om eventuele problemen op te lossen en netwerkactiviteit te monitoren voorafgaand aan een bredere release.

Aankomende functies kunnen de waarde van SHIB en BONE, twee tokens uit het ecosysteem van Shibarium, een boost geven. Hoewel de activiteit van het testnet tot nu toe levendig is geweest, is er echter nog steeds reden tot voorzichtigheid.

De layer-2 blockchain zal het ecosysteem van Shiba Inu gaan verbeteren door onder andere snellere transacties tegen lagere kosten aan te bieden. De transactiekosten op Shibarium zullen worden betaald met het BONE-token. Een deel van deze kosten zullen worden omgezet in SHIB en worden geburnd, oftewel voorgoed uit de circulatie worden gehaald.

Rachel Lin, de CEO van SynFutures, een gedecentraliseerd derivaten-handelsplatform, zei het volgende over de bereikte mijlpaal van het Puppynet:

‘’Sommigen zullen misschien beweren dat de financiële impact van de Shibarium-upgrade teleurstellend was. Maar naar onze mening bereikte zijn bètatestnetwerk Puppynet een belangrijke mijlpaal van 200.000 wallets in iets meer dan een week, en hoewel er nog steeds aan moet worden gewerkt, wordt het nog steeds als opmerkelijk beschouwd.’’

Advertentie

Shibarium lancering

Shibarium wordt aangeprezen als een erg belangrijke ontwikkeling voor het ecosysteem van Shiba Inu, dat oorspronkelijk gelanceerd werd als een meme-coin. Nu lijkt het zich te willen distantiëren van deze term en heeft het grootse plannen voor de metaverse- en gamingsector.

Wanneer de schalingsoplossing precies gelanceerd gaat worden is echter nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie