Ivo Melchers Ivo Melchers
13/03/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 10:15

Shiba Inu lanceert bètaversie voor Shibarium genaamd ‘Puppynet’

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu lanza una versión beta para Shibarium llamada

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Eerder deze week kon je in het Shiba Inu nieuws lezen dat Shiba Inu (SHIB) deze week de bètaversie van Shibarium, de layer-2 oplossing voor het netwerk, zou gaan lanceren. Het netwerk houdt zich aan zijn woord, aangezien het gisteren bekendmaakte dat de vroege bètaversie van Shibarium, ook wel ‘Puppynet’ genoemd, gelanceerd is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Layer 2 blockchain om capaciteiten te verbeteren

Shibarium is een layer-2 blockchain die gebruikers in staat stelt om dApps te bouwen en bedrijven ermee te integreren. Het is goedkoop, verbrandt SHIB in het proces en wordt aangepast terwijl de bètatest de komende maanden doorgaat. Shibarium moet de mogelijkheid bieden om transacties off-chain uit te voeren, oftewel losstaand van het hoofdnetwerk.

De hoofdontwikkelaar van het project, Shytoshi Kusama, introduceerde een intakeformulier voor Shibarium Technology voor degenen die op het netwerk willen bouwen. Hij voegde eraan toe dat volgende week documentatie voor validators vrijgegeven zal worden waarmee ze test nodes kunnen opzetten.

Te midden van alle opwinding had Shytoshi tevens nog een advies voor de gemeenschap. Hij herinnerde hen eraan om niet hun tokens op Puppynet uit te geven, aangezien de huidige versie uitsluitend voor testdoeleinden bedoeld is.

Advertentie

SBF de oprichter van Shiba Inu?

Eerder deze week werd het gerucht verspreid binnen de crypto wereld dat de ex-CEO van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter zou zijn van Shiba Inu. De oprichter van Shiba Inu is namelijk anoniem en staat bekend als ‘Ryoshi’.

In de blog die besteed is aan de lancering van het Puppynet wordt tevens aandacht besteed aan dit gerucht. Er wordt onder andere vermeld dat Ryoshi geen fan was van gecentraliseerde exchanges, en om die reden zou hij zelf dan ook nooit zo’n exchange leiden.

Ook wordt er naar voren gehaald dat Ryoshi een grote fan was van worstelen. Er wordt geschreven dat er zelfs werd overwogen om Ric Flair, een voormalig professioneel worstelaar, in te huren voor een SHIB-commercial. Als argument wordt er dan gebruikt dat SBF toen nog niet eens geboren was. Uiteraard moet je dit argument met een korreltje zout nemen, maar dat het team achter de populaire meme-coin het gerucht lachwekkend vindt, is een feit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie