Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 20:00

Shiba Inu lanceert deze week bètaversie voor Shibarium, koers stijgt

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Beta de Shibarium, nueva plataforma de Shiba Inu, eleva la cotización

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Shiba Inu (SHIB) timmert hard aan de weg om de reputatie van memecoin van zich af te schudden. Deze week zal daar een grote stap naartoe worden gezet. Het protocol gaat namelijk de bètaversie van Shibarium lanceren, de ‘layer 2’ oplossing voor het netwerk. Deze layer 2 blockchain moet de capaciteiten van het netwerk drastisch gaan opschalen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB geen memecoin meer?

De afgelopen bullrun was SHIB misschien wel de meest verrassende memecoin op de markt. De duizelingwekkende koersstijging van SHIB verraste wellicht niet alleen de crypto wereld maar ook het team van Shiba Inu zelf. Het project heeft inmiddels grootse plannen en wil een grote speler worden in de metaverse- en gaming-sector. 

De layer 2 oplossing Shibarium moet de mogelijkheid bieden om transacties off-chain uit te voeren, oftewel buiten het hoofdnetwerk om. Dit moet de capaciteiten van Shiba inu verbeteren. Mocht de bètaversie, die deze week lanceert, een succes zijn, dan moet naar verluidt de volledige release van de layer 2 oplossing snel volgen.

Vanwege de Shibarium aankondiging staat de koers van SHIB vandaag ruim 4,5% in de plus, terwijl de rest van de markt behoorlijk rood kleurt. Het gerelateerde bone shibaswap (BONE) staat vandaag meer dan 20% in de plus. De cryptomunt kwam vandaag voor het eerst kort de top 100 binnen.

Zit Sam Bankman-Fried stiekem achter Shiba Inu?

Deze week haalde de memecoin ook al de voorpagina’s met ander opvallend shiba inu nieuws. Een onderzoek van Coinbase topman Conor Grogan bracht ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, namelijk in verband met Shiba Inu.

De ware identiteit van de anonieme oprichter van Shiba Inu is onbekend, maar volgens Grogan zijn er aanwijzingen dat het om Bankman-Fried gaat. 

Grogan vond meerdere connecties tussen de oprichter van SHIB en FTX. Zo heeft de oprichter een account op NFT marktplaats OpenSea met de naam ‘ALAMEDA’, dezelfde naam als het zusterbedrijf van FTX.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie