Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 10:30

Is FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried stiekem de oprichter van Shiba Inu?

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Is FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried stiekem de oprichter van Shiba Inu?

Foto: salarko/Shutterstock

Er is een zeer opmerkelijk gerucht gaande in crypto land. Bepaalde aanwijzingen linken de voormalig FTX CEO, Sam Bankman-Fried (SBF), aan Shiba Inu (SHIB). Een directeur van Coinbase, Conor Grogan, bracht dit via Twitter aan het licht. De oprichter van Shiba Inu is anoniem, en staat bekend als ‘Ryoshi’, maar mocht dit gerucht waar zijn dan is het gedaan met deze anonimiteit.

3x goed nieuws voor Shiba Inu & Nederlanders krijgen gratis SHIB
3x goed nieuws voor Shiba Inu & Nederlanders krijgen gratis SHIB

Is SBF de oprichter van Shiba Inu?

Het is een complex verhaal, dus het is knap dat Grogan hier als een ware detective achter is gekomen. Hij ontdekte een stortingsadres van Ryoshi dat gekoppeld was aan een account op de NFT marktplaats Opensea. Dit account heette ‘ALAMEDA’. Zoals je waarschijnlijk weet is Alameda Research het zusterbedrijf van FTX van SBF dat hij naar verluidt gebruikte voor illegaal gesjoemel van klantentegoeden.

Waarom de oprichter van SHIB deze naam koos voor zijn Opensea account is niet bekend, maar het is niet de enige aanwijzing die Grogan ontdekte. Het account creëerde namelijk een NFT collectie die refereerde naar Sam Bankman-Fried. Deze NFT’s heten onder andere ‘SBF Legendary’ en ‘SBF rare’.

Ook speculeerde Grogan over een verdere connectie tussen Shiba Inu en Alameda. Volgens hem is er sterk bewijs dat Alameda Research op 27 oktober 2021 107 miljoen dollar aan SHIB tokens verkocht. Dit moment bleek achteraf de exacte piek te zijn van de SHIB bullrun.

Al met al dus geen waterdicht bewijs maar opmerkelijk is het allemaal wel. De speculatie van Grogan heeft tot een hoop hectiek geleid op Twitter, en er zal waarschijnlijk meer duidelijkheid komen in de toekomst. 

Van messiah tot schlemiel

SBF is een bijzonder figuur in de crypto wereld. De oprichter van FTX ging van crypto-messiah naar frauduleuze schlemiel. Hij wordt beschuldigd van meerdere financiële aanklachten waaronder fraude en witwassen.

In oktober zal zijn proces van start gaan. Tot dan is hij op borg vrij en geniet van zeer gelimiteerde vrijheden in zijn ouderlijk huis in Californië.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie