Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 10:30

Is FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried stiekem de oprichter van Shiba Inu?

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Is FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried stiekem de oprichter van Shiba Inu?

Foto: salarko/Shutterstock

Er is een zeer opmerkelijk gerucht gaande in crypto land. Bepaalde aanwijzingen linken de voormalig FTX CEO, Sam Bankman-Fried (SBF), aan Shiba Inu (SHIB). Een directeur van Coinbase, Conor Grogan, bracht dit via Twitter aan het licht. De oprichter van Shiba Inu is anoniem, en staat bekend als ‘Ryoshi’, maar mocht dit gerucht waar zijn dan is het gedaan met deze anonimiteit.

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Is SBF de oprichter van Shiba Inu?

Het is een complex verhaal, dus het is knap dat Grogan hier als een ware detective achter is gekomen. Hij ontdekte een stortingsadres van Ryoshi dat gekoppeld was aan een account op de NFT marktplaats Opensea. Dit account heette ‘ALAMEDA’. Zoals je waarschijnlijk weet is Alameda Research het zusterbedrijf van FTX van SBF dat hij naar verluidt gebruikte voor illegaal gesjoemel van klantentegoeden.

Waarom de oprichter van SHIB deze naam koos voor zijn Opensea account is niet bekend, maar het is niet de enige aanwijzing die Grogan ontdekte. Het account creëerde namelijk een NFT collectie die refereerde naar Sam Bankman-Fried. Deze NFT’s heten onder andere ‘SBF Legendary’ en ‘SBF rare’.

Ook speculeerde Grogan over een verdere connectie tussen Shiba Inu en Alameda. Volgens hem is er sterk bewijs dat Alameda Research op 27 oktober 2021 107 miljoen dollar aan SHIB tokens verkocht. Dit moment bleek achteraf de exacte piek te zijn van de SHIB bullrun.

Al met al dus geen waterdicht bewijs maar opmerkelijk is het allemaal wel. De speculatie van Grogan heeft tot een hoop hectiek geleid op Twitter, en er zal waarschijnlijk meer duidelijkheid komen in de toekomst. 

Van messiah tot schlemiel

SBF is een bijzonder figuur in de crypto wereld. De oprichter van FTX ging van crypto-messiah naar frauduleuze schlemiel. Hij wordt beschuldigd van meerdere financiële aanklachten waaronder fraude en witwassen.

In oktober zal zijn proces van start gaan. Tot dan is hij op borg vrij en geniet van zeer gelimiteerde vrijheden in zijn ouderlijk huis in Californië.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie