Roy van Krieken Roy van Krieken
29/04/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 19:01

Shiba Inu populairder dan dogecoin onder Europese investeerders

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu populairder dan dogecoin onder Europese investeerders

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Meme-coins zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrencies. De opkomst van deze cryptomunten is niets minder dan wonderbaarlijk gebleken. In een korte tijd wisten coins zoals dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) de harten van menig crypto investeerder te veroveren. Lange tijd was de dogecoin de absolute koning van de meme-coins, maar ondertussen lijkt Shiba Inu toch met enige overtuiging deze koppositie over te hebben genomen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shiba Inu vs. Dogecoin

Askgamblers.com heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd dat de populariteit van bepaalde cryptocurrencies onder Europese investeerders onder de loep neemt.. Het onderzoek heeft Google data over een periode van meer dan een jaar verzameld en in een overzichtelijk rapport gepubliceerd. In het onderzoek komen over het algemeen weinig verrassingen naar boven. Zo was bitcoin (BTC) in maar liefst 21 landen verreweg de populairste cryptocurrency. Ook deden ethereum (ETH) en bijvoorbeeld cardano (ADA) het uitstekend.

Opmerkelijk was wel dat shiba inu beter in de smaak viel bij veel Europese investeerders dan de originele koning der meme-coins; dogecoin. Vooral het afgelopen jaar is de populariteit van shiba inu door het dag geschoten en dit ging veelal ten koste van de vraag naar dogecoin. SHIB blijkt zelfs de crypto naar keuze te zijn geweest voor crypto investeerders is zeker zeven Europese landen! Dit waren onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Rusland, Oekraine, Zwitserland en Italië. 

Dogecoin blijft populair

Elders in de wereld lijkt de balans echter iets meer in het voordeel van dogecoin te verschuiven. Waar shiba inu in Europe duidelijk meer in de smaak valt dan dogecoin, blijven Amerikaanse investeerders nog altijd heilig geloven in dogecoin. In de Verenigde Staten was in zeker 23 staten dogecoin de meest populaire cryptomunt het afgelopen jaar.

De rivaliteit tussen deze twee digitale activa blijft sterk. Hun waarden zijn echter nauw gecorreleerd aangezien de gemeenschappen achter deze tokens een behoorlijke overlap met elkaar hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie