Ivo Melchers Ivo Melchers
19/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2023 12:00

Shiba Inu update brengt grote verschuivingen teweeg: problematisch?

Nieuws
Hoeveel moet je nu in Shiba Inu investeren om miljonair te worden?

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De afgelopen week was erg belangrijk voor Shiba Inu (SHIB) in zijn plannen om het label ‘memecoin’ van zich af te schudden. Het layer-2 netwerk Shibarium werd namelijk gelanceerd op Ethereum (ETH), wat de start van een nieuw tijdperk moest betekenen. Als je het crypto nieuws in de gaten hebt gehouden zul je wellicht op de hoogte zijn van het feit dat de lancering niet bepaald een succes was. De grote jongens uit het ecosysteem nemen nu dan ook deel aan enorme transacties op de blockchain. Wat gebeurt er momenteel allemaal?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

SHIB whales brengen munten in beweging

Uit data van het Spot On Chain platform blijkt dat sinds 16 augustus adressen van whales een totaal van 131,57 miljoen dollar hebben verplaatst in 29 transacties van elk minstens 1 miljoen dollar. 16 augustus was tevens de dag dat het schalingsnetwerk voor Shiba Inu op het mainnet werd gelanceerd.

In totaal werd er door deze whales een godsvermogen van 15,34 biljoen SHIB verplaatst. Dit staat gelijk aan 2,4 procent van het totale circulerende aanbod.

Gezien de prijs van SHIB op het moment van elke transactie werd het totale bedrag van 131,57 miljoen dollar verplaatst voor een gemiddelde van 4,53 miljoen dollar per transactie.

Van alle 29 transacties waren er geen transacties geïdentificeerd van een gecentraliseerde crypto exchange naar een onbekend adres. Zo’n transactie is over het algemeen een teken dat er een aankoop heeft plaatsgevonden. De munten worden in dit geval voor de lange termijn opgeslagen.

De transacties vloeiden daarentegen veelal vanuit de onbekende adressen richting de beurzen. Dit heeft vaak te maken met verkoopintenties. Ook bestond een groot deel uit transacties die van beurs tot beurs stroomden en van onbekend adres naar andere onbekende adressen. Bij deze transacties is het lastiger om achter het onderliggende motief te komen.

Shibarium blunder

Zoals eerder vernoemd liep de lancering van Shibarium niet geheel vlekkeloos. Een hele berg aan ether en BONE-tokens zouden momenteel vastzitten in het netwerk. Om precies te zijn zou het gaan om meer dan 954 ETH (1,7 miljoen dollar) en 762.000 dollar aan BONE-tokens. Ook ligt Shibarium inmiddels al 2 dagen plat en mag SHIB zichzelf een van de slechtst presterende cryptomunten van het moment noemen. Het staat op het moment van schrijven maar liefst 22 procent lager dan 7 dagen terug.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement