Erik Juffermans Erik Juffermans
17/08/2023 11:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 11:18

Shiba inu crasht na Shibarium blunder: “we hebben het verkloot”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoeveel moet je nu in Shiba Inu investeren om miljonair te worden?

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Gisteren werd Shibarium gelanceerd. Dit is het langverwachte layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB), dat draait op Ethereum (ETH). Het zou een gigantische mijlpaal moeten zijn voor de memecoin. Vooralsnog ligt deze droom echter aan diggelen. Er lijkt iets heel erg mis te zijn gegaan met de lancering van Shibarium. 

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Legendarische woorden van Shibarium oprichter

“We hebben het verkloot.” Dit zijn de eerste woorden van Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, vlak na de lancering van Shibarium. Hij stuurde dit in een interne Telegram groep van Shiba Inu. Een screenshot van het bericht verscheen op X, voorheen Twitter. Kusama doelt op het feit dat er bijna 2 miljoen dollar aan ethereum van klanten vastzit in het netwerk.

Kusama meldt dat de ETH voor altijd verloren is Hoe dit heeft kunnen gebeuren is echter nog onbekend. Naast de verloren ETH, is mogelijk ook nog $762 duizend aan BONE tokens verloren, meldt on-chain detective ZackXBT. Blockchain security team Beosin adviseert gebruikers om tijdelijk geen gebruik te maken van Shibarium. 

UPDATE: De authenticiteit van de screenshot wordt betwist door de Shiba Inu gemeenschap. We kunnen zelf de echtheid van de screenshot niet verifiëren, en kiezen ook geen kant in dit verhaal. ZachXBT heeft echter een betrouwbare reputatie als onderzoeker in de crypto-wereld. We laten het verhaal vooralsnog staan, aangezien de informatie over de lanceringsproblemen van Shibarium voor sommige lezers belangrijk is.

Shiba Inu ligt plat, koers daalt hard

Het is op het moment van schrijven sowieso niet mogelijk om Shibarium te gebruiken, de gehele blockchain ligt namelijk al uren plat. De blockchain-explorer van Shibarium toont aan dat de laatste transactie vijf uur geleden plaatsvond.

Waarschijnlijk heeft het team van Shiba Inu zelf het netwerk stilgezet, maar heeft daar vooralsnog niets over bekendgemaakt. Het is duidelijk dat er iets heel erg fout gaat. ZackXBT noemt het dan ook een erg slordige lancering. Na jaren van anticipatie voor het Shibarium mainnet is de lancering een grote anticlimax te noemen. Ondertussen kunnen leden van de Shibarum discord niet meer reageren in de chat. Het team van Shibarium probeert alle rust te behouden, maar dat lijkt niet te werken.

Inmiddels is de koers van SHIB de afgelopen 24 uur al met bijna 9% gedaald en komt momenteel uit op $0,00000899. Andere tokens binnen het Shiba Inu ecosysteem, BONE en LEASH, daalden respectievelijk met 15 en 20 procent. Harde tikken voor Shiba Inu en diens Shibarium dus. We blijven de situatie nauwlettend volgen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie