Erik Juffermans Erik Juffermans
17/08/2023 11:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 11:18

Shiba inu crasht na Shibarium blunder: “we hebben het verkloot”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoeveel moet je nu in Shiba Inu investeren om miljonair te worden?

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Gisteren werd Shibarium gelanceerd. Dit is het langverwachte layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB), dat draait op Ethereum (ETH). Het zou een gigantische mijlpaal moeten zijn voor de memecoin. Vooralsnog ligt deze droom echter aan diggelen. Er lijkt iets heel erg mis te zijn gegaan met de lancering van Shibarium. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Legendarische woorden van Shibarium oprichter

“We hebben het verkloot.” Dit zijn de eerste woorden van Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, vlak na de lancering van Shibarium. Hij stuurde dit in een interne Telegram groep van Shiba Inu. Een screenshot van het bericht verscheen op X, voorheen Twitter. Kusama doelt op het feit dat er bijna 2 miljoen dollar aan ethereum van klanten vastzit in het netwerk.

Kusama meldt dat de ETH voor altijd verloren is Hoe dit heeft kunnen gebeuren is echter nog onbekend. Naast de verloren ETH, is mogelijk ook nog $762 duizend aan BONE tokens verloren, meldt on-chain detective ZackXBT. Blockchain security team Beosin adviseert gebruikers om tijdelijk geen gebruik te maken van Shibarium. 

UPDATE: De authenticiteit van de screenshot wordt betwist door de Shiba Inu gemeenschap. We kunnen zelf de echtheid van de screenshot niet verifiëren, en kiezen ook geen kant in dit verhaal. ZachXBT heeft echter een betrouwbare reputatie als onderzoeker in de crypto-wereld. We laten het verhaal vooralsnog staan, aangezien de informatie over de lanceringsproblemen van Shibarium voor sommige lezers belangrijk is.

Shiba Inu ligt plat, koers daalt hard

Het is op het moment van schrijven sowieso niet mogelijk om Shibarium te gebruiken, de gehele blockchain ligt namelijk al uren plat. De blockchain-explorer van Shibarium toont aan dat de laatste transactie vijf uur geleden plaatsvond.

Waarschijnlijk heeft het team van Shiba Inu zelf het netwerk stilgezet, maar heeft daar vooralsnog niets over bekendgemaakt. Het is duidelijk dat er iets heel erg fout gaat. ZackXBT noemt het dan ook een erg slordige lancering. Na jaren van anticipatie voor het Shibarium mainnet is de lancering een grote anticlimax te noemen. Ondertussen kunnen leden van de Shibarum discord niet meer reageren in de chat. Het team van Shibarium probeert alle rust te behouden, maar dat lijkt niet te werken.

Inmiddels is de koers van SHIB de afgelopen 24 uur al met bijna 9% gedaald en komt momenteel uit op $0,00000899. Andere tokens binnen het Shiba Inu ecosysteem, BONE en LEASH, daalden respectievelijk met 15 en 20 procent. Harde tikken voor Shiba Inu en diens Shibarium dus. We blijven de situatie nauwlettend volgen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie