Slechts 22% van de Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven wist omzet te genereren in 2018

Het is 8 van de 10 Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven vorig jaar niet gelukt om inkomsten te genereren. Dit schrijft Business Korea op 5 september op basis van een onlangs verschenen rapport. Wel is er een klein lichtpuntje, het aantal werknemers van blockchain-bedrijven groeit namelijk het hardst in vergelijking met bedrijven uit andere software-sectoren.

- Advertentie -

Uit het rapport van de Software Policy & Research Institute van 4 september bleek dat het vorig jaar vooral de blockchain-bedrijven die verbonden zijn met grotere bedrijven waren die het grootste deel van de inkomsten ontvingen. 86% van de inkomsten die voortvloeiden uit de verkoop van producten werden namelijk gegenereerd door grotere bedrijven, terwijl dat er slechts 10 zijn.

Uit hetzelfde rapport bleek dat slechts 44 van de 198 blockchain-bedrijven inkomsten wisten te genereren, slechts 22,2% van het totaal dus. Dit percentage ligt in andere sectoren veel hoger. Zo wisten 50 to 70% van de bedrijven uit de cloud, big data en Internet of Things (IoT)-sectoren inkomsten te genereren.

In het rapport schrijven de onderzoekers dat ondanks het feit dat blockchain veel aandacht krijgt, het aantal bedrijven dat omzet genereert laag is. Wel zou het aantal werknemers van dergelijke bedrijven het hardst groeien in vergelijking met andere softwarebedrijven:

Er is geen twijfel dat blockchain veel aandacht in de markt krijgt, maar er zijn weinig succesvolle bedrijven en het genereert een lage omzet. De omvang van het personeelsbestand van blockchain groeit echter met de hoogste groeisnelheid in vergelijking met andere nieuwe softwarebedrijven in dezelfde periode.

In totaal genereerden blockchain-bedrijven een omzet van 127,4 miljard won (€96,2 miljoen). Daarvan werd dus 86% door grotere bedrijven gegenereerd.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.917,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.947,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.995,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.034,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.196,60 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...