Timo Bult Timo Bult
05/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2019 14:45

Slechts 22% van de Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven wist omzet te genereren in 2018

Nieuws
Slechts 22% van de Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven wist omzet te genereren in 2018

Het is 8 van de 10 Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven vorig jaar niet gelukt om inkomsten te genereren. Dit schrijft Business Korea op 5 september op basis van een onlangs verschenen rapport. Wel is er een klein lichtpuntje, het aantal werknemers van blockchain-bedrijven groeit namelijk het hardst in vergelijking met bedrijven uit andere software-sectoren.
Uit het rapport van de Software Policy & Research Institute van 4 september bleek dat het vorig jaar vooral de blockchain-bedrijven die verbonden zijn met grotere bedrijven waren die het grootste deel van de inkomsten ontvingen. 86% van de inkomsten die voortvloeiden uit de verkoop van producten werden namelijk gegenereerd door grotere bedrijven, terwijl dat er slechts 10 zijn.
Uit hetzelfde rapport bleek dat slechts 44 van de 198 blockchain-bedrijven inkomsten wisten te genereren, slechts 22,2% van het totaal dus. Dit percentage ligt in andere sectoren veel hoger. Zo wisten 50 to 70% van de bedrijven uit de cloud, big data en Internet of Things (IoT)-sectoren inkomsten te genereren.
In het rapport schrijven de onderzoekers dat ondanks het feit dat blockchain veel aandacht krijgt, het aantal bedrijven dat omzet genereert laag is. Wel zou het aantal werknemers van dergelijke bedrijven het hardst groeien in vergelijking met andere softwarebedrijven:

Er is geen twijfel dat blockchain veel aandacht in de markt krijgt, maar er zijn weinig succesvolle bedrijven en het genereert een lage omzet. De omvang van het personeelsbestand van blockchain groeit echter met de hoogste groeisnelheid in vergelijking met andere nieuwe softwarebedrijven in dezelfde periode.

In totaal genereerden blockchain-bedrijven een omzet van 127,4 miljard won (€96,2 miljoen). Daarvan werd dus 86% door grotere bedrijven gegenereerd.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie