Timo Bult Timo Bult
05/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2019 14:45

Slechts 22% van de Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven wist omzet te genereren in 2018

Nieuws
Slechts 22% van de Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven wist omzet te genereren in 2018

Het is 8 van de 10 Zuid-Koreaanse blockchain-bedrijven vorig jaar niet gelukt om inkomsten te genereren. Dit schrijft Business Korea op 5 september op basis van een onlangs verschenen rapport. Wel is er een klein lichtpuntje, het aantal werknemers van blockchain-bedrijven groeit namelijk het hardst in vergelijking met bedrijven uit andere software-sectoren.
Uit het rapport van de Software Policy & Research Institute van 4 september bleek dat het vorig jaar vooral de blockchain-bedrijven die verbonden zijn met grotere bedrijven waren die het grootste deel van de inkomsten ontvingen. 86% van de inkomsten die voortvloeiden uit de verkoop van producten werden namelijk gegenereerd door grotere bedrijven, terwijl dat er slechts 10 zijn.
Uit hetzelfde rapport bleek dat slechts 44 van de 198 blockchain-bedrijven inkomsten wisten te genereren, slechts 22,2% van het totaal dus. Dit percentage ligt in andere sectoren veel hoger. Zo wisten 50 to 70% van de bedrijven uit de cloud, big data en Internet of Things (IoT)-sectoren inkomsten te genereren.
In het rapport schrijven de onderzoekers dat ondanks het feit dat blockchain veel aandacht krijgt, het aantal bedrijven dat omzet genereert laag is. Wel zou het aantal werknemers van dergelijke bedrijven het hardst groeien in vergelijking met andere softwarebedrijven:

Er is geen twijfel dat blockchain veel aandacht in de markt krijgt, maar er zijn weinig succesvolle bedrijven en het genereert een lage omzet. De omvang van het personeelsbestand van blockchain groeit echter met de hoogste groeisnelheid in vergelijking met andere nieuwe softwarebedrijven in dezelfde periode.

In totaal genereerden blockchain-bedrijven een omzet van 127,4 miljard won (€96,2 miljoen). Daarvan werd dus 86% door grotere bedrijven gegenereerd.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon