Home Nieuws Spaanse Satander Bank breidt betalingssysteem uit met technologie van Ripple (XRP)

Spaanse Satander Bank breidt betalingssysteem uit met technologie van Ripple (XRP)

De Spaanse bank Satander is van plan gebruik te gaan maken van het Ripple-systeem One Pay FX. Dit systeem zal in eerste instantie gebruikt worden in Mexico ergens in 2020, zo stond dit beschreven in een aanvraagformulier dat is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

One Pay Fx is een onafhankelijke toepassing die draait op RippleNet-technologie. Een woordvoerder van Satander Bank vertelde de media tijdens een interview dat deze technologie geen cryptocurrency nodig heeft om te kunnen functioneren.

- Advertentie -

Het aanvraagformulier betreft een jaarverslag dat elk jaar ingediend moet bij de SEC door alle particuliere bedrijven die aandelen hebben in een bedrijf dat genoteerd is op de Amerikaanse beurs.

In 2018 werd One Pay FX werd als eerst in Spanje, Brazilië, Polen en het Verenigd Koninkrijk toegepast. In 2019 werd het ook in Portugal en Chili toegepast.

Satander geeft aan dat het gebruik van One Pay FX voor een verhoogde transparantie en voorspelbaarheid zou moeten zorgen. Daarnaast zou het systeem ook de kosten moeten drukken en de transactiesnelheid van betalingen moeten verhogen. Hiermee hoopt Satander de klantbeleving te verbeteren en daarmee ook direct nieuwe klanten aan zich te binden.

Satander heeft al eerder geëxperimenteerd met One Pax FX en gaf destijds al aan dat de technologie voor flinke verbeteringen zou kunnen zorgen. Het zou ten opzichte van de huidige manier van werken, die toegepast werd in 2016, een flinke vooruitgang moeten zijn. InnoVentures heeft naar verluid $4 miljoen geïnvesteerd in het project, naast de $32 miljoen die Ripple zelf geïnvesteerd heeft in het project.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.116,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.178,73 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.181,14 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.191,77 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.