Rico Engelbarts
19/05/2018 21:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2018 21:42

Voormalig Brits Visa CEO gaat startup van crypto-klantenbetalingen leiden

Nieuws
voormalig_visa_ceo_gaat_crypto_startup_leiden

Het voormalige hoofd van Visa in het Verenigd Koninkrijk en Ierland heeft zich aangesloten bij een startup die crypto naar klantenbetalingen wil brengen, meldt Business Insider Nederland vandaag, 19 mei.
Marc O’Brien, die tussen 2008 en 2014 voor Visa werkte, sloot zich aan bij de startup van Crypterium, dat erop gericht is om crypto in alledaagse situaties uit te geven. Over het belang van cryptocurrency als betaalmiddel zei O’brien het volgende tegen Business Insider:

Het idee is dat cryptocurrency eigenlijk best moeilijk te gebruiken zijn als betaalmiddel voor dagelijkse uitgaven. Als je met je Bitcoin of Ether naar een exchange zou gaan, zou het waarschijnlijk 3 tot 7 dagen duren voordat dat geld op een normale bankrekening staat. Wat Crypterium gaat doen is het hele proces naadloos in elkaar laten passen en de consument de mogelijkheid bieden om zijn of haar cryptocurrency daadwerkelijk te gebruiken om hun dagelijkse boodschappen te betalen.

Cryterium werd in 2017 opgericht in Estland en zou naar verluidt vorig jaar $52 miljoen hebben opgehaald via een initial coin offering (ICO). Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van technologie om crypto-ondersteunende betaalkaarten te lanceren en hoopt samen te kunnen werken met Mastercard of Visa zodat de eerste producten dit najaar gelanceerd kunnen worden, aldus Business Insider.
Op de vraag hoe een dergelijk mechanisme zou omgaan met de beruchte volatiele marktwaarderingen van cryptocurrencies weigerde O’Brien de zogenaamde ‘geheime saus’ van het bedrijf prijs te geven, gegeven het feit dat er een “zorgvuldige” beschermingslaag om het intellectuele eigendom van het systeem zit.
Dit voorjaar kritiseerde de financieel directeur van VIsa, Vasant Prabhu, crypto voor het mogelijk maken van criminele activiteiten, door te zeggen dat hij durft te wedden dat “elke boef en elke corrupte politicus in de wereld in cryptocurrency zit, aangezien het erg moeilijk is om vies geld te krijgen via een banksysteem”. In februari kreeg Visa veel kritiek vanuit de crypto-hoek omdat het klanten meerdere keren transactiekosten in rekening bracht voor transacties naar de toonaangevende Amerikaanse crypto-exchange en wallet provider Coinbase.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie