Rico Engelbarts
09/10/2018 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2018 20:04

Voorzitter Alibaba Jack Ma richt zich op blockchain en contantloze samenleving

Nieuws

Jack Ma, mede-oprichter en voorzitter van Alibaba (het Chinese equivalent van Amazon.com) en het in China gevestigde fintech-conglomeraat Ant Financial, heeft in een recente toespraak gezegd dat hij speciale aandacht besteedt aan Bitcoin (BTC) en blockchain-technologie, alsmede het potentieel van een samenleving zonder de noodzaak van contant geld.
Ook al houdt Ma nog altijd nauwlettend de fundamentele waarde die Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies op de markt brengen in de gaten, benadrukte hij dat blockchain-technologie als geheel een sterke innovatie is die een volledig contantloze maatschappij mogelijk zou maken. In een verklaring zegt Ma het volgende:

Ik richt me vooral op een contantloze samenleving en blockchain-technologie. De taak van mij en Alibaba is om voor de wereld een samenleving te creëren waarbij contant geld overbodig wordt. De samenleving kan ervoor zorgen dat iedereen gelijk is, net zoals het ervoor kan zorgen dat iedereen het geld krijgt wat een ieder nodig heeft en ervoor kan zorgen dat dat duurzaam en transparant is. Ik verafschuw corruptie en dat is waarom we een contantloze samenleving nodig hebben.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Ma dat hij, ondanks dat hij cryptocurrencies niet heeft afgedaan als betaal- of beleggingsmiddel, niet met zekerheid kan stellen dat Bitcoin genoeg waarde voor de samenleving op kan leveren als een consensus valuta op basis van blockchain-technologie. Hij verklaart:

Bitcoin, het enige wat ik me afvraag is wat voor waarde het heeft voor de samenleving, wat voor dingen zo’n IT-coin nou kan bijdragen. Maar naast Bitcoin, de [blockchain-]technologie op zichzelf is erg sterk.  

De voorliefde van Ant Financial voor blockchain bleek eerder al toen het aangaf de technologie als een van de vijf sleuteltechnologieën die op de lange termijn elke industrie zal domineren te beschouwen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Advertentie