Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Alibaba’s Ant Financial zet in op blockchain-technologie

Alibaba’s Ant Financial zet in op blockchain-technologie

Alibaba’s fintech-conglomeraat Ant Financial beschouwt blockchain-technologie als een van de vijf sleuteltechnologieën die op de lange termijn elke industrie zal domineren.

Ant Financial wilt blockchain in haar core businesses gebruiken

Op het TechCrunch International City event dat deze week werd gehouden in Hangzhou sprak Zhang Hui, de directeur van Blockchain Department bij Ant Financial, uit dat naast kunstmatige intelligentie (AI), internetbeveiliging, Internet of Things (IoT) en ‘computing’ blockchain een sleuteltechnologie is die het bedrijf ontwikkelt en test om te implementeren op grote commerciële schaal.

- Advertentie -

Zhang merkte op dat blockchain-technologie, in termen van onveranderlijkheid en decentralisatie, op het moment onevenaarbaar is. Het is in staat om gevoelige gegevens en persoonlijke informatie op een ‘peer-to-peer’ manier te verwerken zonder tussenkomst van een derde partij. Zhang zei wel dat schaalbaarheid een grote issue is van blockchain en dat deze aangepakt moet worden willen grote bedrijven zich wagen in de blockchain sector.

Op de lange termijn beogen Zhang en zijn team bij Ant Financial blockchain te implementeren in het bedrijf haar core businesses en platformen, zoals Alibaba oprichter Jack Ma al suggereerde in 2017. Echter, als blockchain-technologie genoeg impact wilt hebben op de huidige financiële infrastructuren zal haar capaciteit exponentieel moeten toenemen om tienduizenden transacties per seconde te kunnen verwerken

Een publicatie van Technode liet het volgende weten:

Vooruitkijkend, hoopt Zhang dat blockchain ook tot nieuwe business modellen zal leiden naast dat het waarde zal toevoegen aan bestaande business modellen. Zhang hoopt ook op blockchain gebaseerde, internationale betaaldiensten wereldwijd uit te breiden en meer B2C-toepassingen te onderzoeken.

Ant Financial’s invloed op de Aziatische markt

In Azië wordt Ant Financial’s core platform Alipay veelvuldig gebruikt als alternatief voor contante betalingen. Alipay laat hiermee Samsung Pay, Android Pay en Apple pay achter zich in de meeste Aziatische landen inclusief Japan, China, Thailand en Taiwan.

In mei haalde Ant Financial, als gevolg van de snelle groei van Alipay, een verbluffende $10 miljard op van zowel nationale als internationale investeerders, die het bedrijf waarderen op $150 miljard. Een van de investeerders in Ant Financial is Khazanah Nasional, een soeverein vermogensfonds van de regering van Maleisië, dat commerciële activa van de overheid bezit.  

De interesse in digitale activa en hun onderliggende technologie van Ant Financial kan leiden tot de adoptie van de technologie door Alipay.

Eerder in juni noemde Alibaba voorman Jack Ma de explosieve waardevermeerdering van digitale activa een “bubbel”, maar zei wel dat blockchain-technologie revolutionair is.

Ma zei het volgende:

Het is niet goed om van de ene van de op de andere dag rijk te worden door het gokken met blockchain. Technologie is niet de bubbel, maar Bitcoin hoogstwaarschijnlijk wel.

In zijn rol als grootaandeelhouder van Ant Financial zei Ma ook dat de technologie gebruikt zou moeten worden om problemen omtrent ‘data privacy’, veiligheid en duurzaamheid op te lossen, en niet als financiële tool of concept om geld te verdienen. Hiermee verwees hij naar ICO’s en nieuwe tokens.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.113,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.172,19 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.180,96 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.182,14 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.209,92 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...