86_procent_van_ICOs_minder_waard_dan_tijdens_cryptocurrency_exchange_listing

86% van ICO’s minder waard dan tijdens exchange listing

0

Ernst & Young (EY) publiceerde een onderzoeksrapport omtrent de prestaties van Initial Coin Offerings (ICO’s) in het afgelopen jaar. Veelal in lijn met de algemene crypto markt prestaties schetst het rapport een somber beeld van de ICO-markt.

Als onderdeel van het rapport keek EY ook naar de prestaties van haar zogenaamde “class of 2017”, de best presterende groep ICO-projecten uit hetzelfde onderzoek een jaar geleden. Hierin onderzocht EY 372 projecten, waarvan 110 ICO’s zo’n 87% van de fondsen wisten op te halen.

Volgens het nieuwe rapport van EY zou een investeerder in deze class of 2017 echter twee-derde van de investering zijn verloren vanwege de lage waarde na de initiële token listing. Hiernaast blijkt ook dat nog geen kwart van de projecten op dit moment ook daadwerkelijk een werkend product of prototype heeft.

In totaal zijn zo’n 86% van de ICO-tokens nu minder waard dan de initiële prijs tijdens hun listings. Slechts 10 projecten zijn verantwoordelijk voor zo’n 99% van de totale ICO-opbrengsten. 

Toch wisten geen van de succesvolle projecten uit 2017 ook maar een kleine impact te maken in vergelijking met Ethereum, wat volgens het EY-rapport veruit de meest dominante speler zal blijven voor blockchain platform projecten.

Het rapport laat echter ook weten dat, ondanks de slechte prestaties van ICO’s, de vraag naar de projecten blijft stijgen. Zo wisten nieuwe projecten over de eerste helft van dit jaar al zo’n $15 miljard op te halen; het merendeel via ICO’s.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws