Rico Engelbarts
23/06/2019 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2019 14:49

Aanval op cryptocurrency exchange Coinbase middels kwetsbaarheid in Mozilla Firefox

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
aanval_op_cryptocurrency_exchange_coinbase_middels_kwetsbaarheid_in_mozilla_firefox

Werknemers van de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase zijn getroffen door een cyber-aanval. Hackers maakten gebruik van een kwetsbaarheid in de Mozilla Firefox browser. De aanval werd op tijd herkend waardoor de hackers geen toegang konden krijgen tot gevoelige informatie van de exchange.
Voor de aanval, een zogenaamde zero-day attack, maakten de hackers gebruik van een kwetsbaarheid binnenin Firefox. De ingebouwde Tor zou mogelijk toegang geven tot gevoelige informatie als wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens.
Door de kwetsbaarheid konden hackers schadelijke software uitvoeren op de computer van het slachtoffer. Door phishing-berichten naar de slachtoffers te sturen wisten zij de software op deze computers te krijgen.
Opvallend is dat werknemers van Coinbase het doelwit waren van de aanval. Mogelijk hoopten de hackers gevoelige informatie te kunnen verkrijgen, om zo cryptocurrencies te kunnen stelen. Het Coinbase beveiligingsteam wist de kwetsbaarheid op 18 juni te ontdekken en Mozilla bracht een dag later een patch uit.
Het type aanval is in het verleden vaker gebruikt om cryptocurrency exchanges aan te vallen. Een zero-day attack is een aanval waarbij hackers gebruikmaken van een kwetsbaarheid die zijzelf in veel gevallen ontdekt hebben. Door direct dezelfde dag toe te slaan, vandaar zero day, kunnen zij eventuele patches voor zijn.
Een voorbeeld is de hackaanval op de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb. Daar wisten hackers door een kwetsbaarheid voor miljoenen aan EOS en XRP te stelen.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie