Simon Bosch Simon Bosch
04/06/2024 20:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2024 18:06

AI supercrypto: zo gaat Bitvavo ermee om, en dit moet je doen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI supercrypto: zo gaat Bitvavo er mee om, en dit moet je doen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Eind maart ging het nieuws dat 3 bekende altcoins willen fuseren tot één grote munt. Dat zou een primeur zijn voor de crypto-industrie. Het lijkt erop dat dit nooit eerder is gebeurd – en al helemaal niet met drie grote altcoins. Inmiddels is het echt zover, en Bitvavo steunt het initiatief.

Eerste fusie van crypto-industrie

De drie coins in kwestie zijn fetch.ai (FET), singularitynet (AGIX) en ocean protocol (OCEAN). De namen van de eerste twee verklappen al een beetje dat de projecten zich richten op artificial intelligence (AI). Investeerders hebben gestemd over deze stap, en in april volgde de goedkeuring.

Eind mei werd bekend dat de fusie op 11 juni en 13 juni plaats zal vinden. Daarna zullen de tokens alle drie onder de naam artificial superintelligence alliance (ASI) bekendstaan. Er zijn twee data, want FET zal twee dagen eerder van naam veranderen dan AGIX en OCEAN.

Elk van deze projecten heeft zijn eigen tokenomics, daarom zijn er drie verschillende omzettingspercentages. Voor 1 FET-token krijg je 1 ASI. Als je AGIX en OCEAN bezit, dan ligt het iets ingewikkelder. Voor 0,433350 AGIX krijg je 1 ASI, en voor 0,433226 OCEAN krijg je 1 ASI.

De drie cryptocurrencies zijn niet bepaald kleine coins meer. Fetch.AI heeft momenteel een marktwaarde van 1,8 miljard dollar, waarmee het op de tweeënzestigste plaats van alle cryptocurrencies staat. Singularitynet is met 1,1 miljard dollar niet veel kleiner en staat op plaats 79. OCEAN staat op plaats 141 en heeft een marktwaarde van ruim 500 miljoen dollar.

AI coins op Bitvavo? Dit moet je weten

Het is niet zo vreemd om te denken dat er een hoop moet gebeuren om je coins te laten omzetten in ASI. Voor airdrops moet men zich bijvoorbeeld vaak registreren via processen op de blockchain. In een persbericht schrijft Bitvavo dat dit voor deze fusie niet nodig is. De Nederlandse cryptobeurs zal je coins namelijk automatisch omzetten met behulp van de genoemde conversiepercentages. Je hoeft er dus niets voor te doen.

Wat vooral belangrijk is, is wat je juist níét moet doen. Op 7 juni om 11:00 Nederlandse tijd stopt Bitvavo opnamen en stortingen van de drie AI-coins. Om 3 uur ‘s middags stopt bovendien de handel. In de twee weken erna worden de tokens omgezet naar ASI. Na deze swap kun je weer handelen in de nieuwe token. Wanneer dit precies mogelijk zal zijn, is echter nog niet bekend.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie