Amerikaanse handelaren domineren de crypto markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Het komt misschien niet volledig als een verrassing, maar verreweg de grootste groep handelaren die actief zijn binnen de crypto markt zijn de Amerikanen. Zij vertegenwoordigen zeker 14% van al het verkeer dat terecht komt op de grootste crypto exchanges ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe onderzoek van Arcane Research

Amerikanen handelen veel

De crypto industrie wordt steeds populairder en dat betekent dat steeds meer mensen over de hele wereld ook handelen en investeren in cryptocurrencies. De crypto markt wordt vandaag de dag meer gezien als een legitiem alternatief voor bijvoorbeeld het investeren in aandelen of edelmetalen.

Deze populariteit van cryptocurrencies verschilt echter enorm van locatie tot locatie. Nu blijkt een significant deel van alle crypto handelaren en investeerders uit de Verenigde Staten komen. 

“Amerikaanse handelaren zijn veruit de meest actieve deelnemers aan de cryptomarkt, goed voor 14,33% van alle bezoeken aan cryptobeurzen.”

Op de tweede plek staat Zuid-Korea met 6,51% van alle bezoeken aan crypto exchanges. Dat is ook opmerkelijk, aangezien Zuid-Korea een veel kleinere bevolking heeft dan de Verenigde Staten en van andere landen die ook op de lijst staan. Zuid-Koreanen lijken dus erg gecharmeerd van de wereld van crypto.

Zuid-Korea wordt gevolgd door Rusland met 4,87%, terwijl Turkije op de vierde plaats staat met 3,46%. Japan staat op de vijfde plaats, met handelaars die goed zijn voor 2,62% van alle bezoeken aan crypto exchange websites. Bovendien merkt het onderzoek op dat 52,4% van alle bezoeken aan websites van cryptobeurzen afkomstig waren uit slechts 20 landen.

Binance de grootste exchange

Het onderzoek toont ook aan dat Binance met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt als het om het bezoekersaantal gaat. Binance is de afgelopen 90 dagen 300 miljoen keer bezocht! Op de twee plek staat de NFT-marktplaats met OpenSea met slechts 158 miljoen, gevolgd door Coinbase met een luttele 121 miljoen. De exchange van Changpeng Zhao (CZ) doet erg goede zaken, zo lijkt het.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie