Rico Engelbarts
17/04/2020 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 12:36

Amerikanen kopen bitcoin (BTC) met geld uit financieel noodfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikanen kopen bitcoin (BTC) met geld uit financieel noodfonds

Recente data die de eigenaar van cryptocurrency-exchange Coinbase bekend maakte toont aan dat veel Amerikanen het geld uit het noodfonds gebruiken om te investeren in bitcoin (BTC). Het aantal stortingen van rond de $1.200 dollar is verviervoudigd. Op de piek waren deze transactie 0,4% van het totaal volume.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1250907110730170370
De piek kwam dus niet helemaal uit de lucht vallen, veel Amerikanen kregen geld uit het noodfonds die dag. Het is dus aannemelijk dat dit geld geïnvesteerd is in bitcoin.
President Trump kondigde eerder aan dat alle Amerikanen geld zouden ontvangen uit het noodfonds. Alle inwoners van de Verenigde Staten die niet meer dan $75.000 op jaarbasis verdienen komen in aanmerking voor een check van $1.200. Volgens een enquête van CNBC geven de meeste Amerikanen hun geld vooral uit aan voedsel en benzine.
De aanschaf van bitcoin staat niet hoog in de lijst die voortvloeit uit de enquête. Echter werd op social media wel veel gepost dat veel Amerikanen toch kozen om het geld te investeren in cryptocurrencies. Hoewel sommige simpelweg speculeren op de prijs hebben uit andere uit een ideologie geïnvesteerd.
De eigenaar van de exchange Kraken, Pierre Rochard bekritiseerde president Trump over het feit dat hij zijn naam op de checks had laten printen en zou hebben gezegd dat bitcoin waardeloos is.
Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat CEO van Euro Pacific Capital, Peter Schiff, verwacht dat de bitcoin halving minder effect zal hebben dan gedacht. In zijn statement verwijst Schiff naar de bekende quote: “Buy the rumor, sell the fact.”
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie