Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin halving zal veel minder effect hebben dan men verwacht, aldus Peter Schiff

Over een aantal weken vindt de Bitcoin halving plaats, echter zijn de meningen over de impact hiervan verdeeld en is niet iedereen ervan overtuigd dat de gebeurtenis voor een bullish sentiment zal zorgen.

CEO van Euro Pacific Capital inc, Peter Schiff, beweert dat de halving minder effect zal hebben op de koers van bitcoin dan men speculeert. 

- Advertentie -

Schiff liet recent middels bovenstaande tweet weten dat veel investeerders een flinke prijsstijging verwachten en om die reden bitcoin kopen. Hij geeft daarbij ook aan dat veel investeerders een teleurstelling te wachten staat. In zijn tweet schreef hij dat veel investeerder de halving als bullish interpreteren waardoor veel mensen besloten om meer bij te kopen; volgens Schiff een risicovolle zet. 

De #Bitcoin halving, de mijlpaal in de ontwikkeling van Bitcoin waarvan we de hoogste verwachtingen hebben, voltrekt zich over minder dan een maand. Gezien dit universeel wordt gezien als een bullish evenement, hebben veel investeerders inkopen gedaan. Hiermee riskeren ze een flinke “sell the fact”, op het moment dat degene die hopen te kopen juist uitcashen.

Schiff refereert hierbij aan een bekende quote onder investeerders: Buy the rumor, sell the fact. Investeerders verwachten dus een flinke winst te behalen door bitcoin te kopen voor de halving. De uitspraak “sell the facts” slaat dus op de teleurstelling die investeerders misschien zullen ondervinden als het niet zo loopt als verwacht. 

Ik denk dat veel investeerders bitcoin kochten omdat ze dachten dat de halving bullish  nieuws is. Ze hebben dit verkeerd. Zodra de halving plaatsvindt, zijn er geen kopers meer, alleen verkopers die winst willen maken. Iedereen die had willen kopen heeft dat al gedaan.

De halving is het populairste evenement in de crypto-industrie. Los van de voordelen die het oplevert ten behoeve van de inflatie, heeft het evenement ook impact op de prijs. De koers van bitcoin is in het verleden namelijk altijd gestegen nadat er een halving plaatsvond. 

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.891,49 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.760,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.816,79 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.836,36 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.760,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.816,79 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.836,36 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.891,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...