Timo Bult Timo Bult
17/04/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 09:45

Bitcoin halving zal veel minder effect hebben dan men verwacht, aldus Peter Schiff

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving zal veel minder effect hebben dan men verwacht, aldus Peter Schiff

Over een aantal weken vindt de Bitcoin halving plaats, echter zijn de meningen over de impact hiervan verdeeld en is niet iedereen ervan overtuigd dat de gebeurtenis voor een bullish sentiment zal zorgen.
CEO van Euro Pacific Capital inc, Peter Schiff, beweert dat de halving minder effect zal hebben op de koers van bitcoin dan men speculeert. 


Schiff liet recent middels bovenstaande tweet weten dat veel investeerders een flinke prijsstijging verwachten en om die reden bitcoin kopen. Hij geeft daarbij ook aan dat veel investeerders een teleurstelling te wachten staat. In zijn tweet schreef hij dat veel investeerder de halving als bullish interpreteren waardoor veel mensen besloten om meer bij te kopen; volgens Schiff een risicovolle zet. 

De #Bitcoin halving, de mijlpaal in de ontwikkeling van Bitcoin waarvan we de hoogste verwachtingen hebben, voltrekt zich over minder dan een maand. Gezien dit universeel wordt gezien als een bullish evenement, hebben veel investeerders inkopen gedaan. Hiermee riskeren ze een flinke “sell the fact”, op het moment dat degene die hopen te kopen juist uitcashen.

Schiff refereert hierbij aan een bekende quote onder investeerders: Buy the rumor, sell the fact. Investeerders verwachten dus een flinke winst te behalen door bitcoin te kopen voor de halving. De uitspraak “sell the facts” slaat dus op de teleurstelling die investeerders misschien zullen ondervinden als het niet zo loopt als verwacht. 

Ik denk dat veel investeerders bitcoin kochten omdat ze dachten dat de halving bullish  nieuws is. Ze hebben dit verkeerd. Zodra de halving plaatsvindt, zijn er geen kopers meer, alleen verkopers die winst willen maken. Iedereen die had willen kopen heeft dat al gedaan.

De halving is het populairste evenement in de crypto-industrie. Los van de voordelen die het oplevert ten behoeve van de inflatie, heeft het evenement ook impact op de prijs. De koers van bitcoin is in het verleden namelijk altijd gestegen nadat er een halving plaatsvond. 
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie